17. 4. 2022    Zápas

Zasloužené vítězství proti Baníku vystřelili Mosquera s Buchou

FC Viktoria Plzeň
31. Mosquera
65. Bucha

29. kolo / Neděle 17. 4. 2022, 17:00 / Doosan Arena

29. kolo / Neděle 17. 4. 2022, 17:00
Doosan Arena

FC Viktoria Plzeň

2:1

(1:0)

FC Baník Ostrava

62. Havel (vl.)

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Staněk – Řezník, Eduardo, Hejda, Havel – Bucha, Kalvach – Kopic (85. Šulc), Sýkora (69. Chorý), Mosquera (90+2. Holík) – Beauguel (85. Čermák)

FC Baník Ostrava

Laštůvka – Ndefe, Pokorný, Takács (75. Chlumecký), Fleišman – Jaroň (66. Falta), Kaloč – Kuzmanovič (66. Budínský), Boula (71. Šín), Buchta – Klíma (75. Smékal)

statistiky

Branky: 31. Mosquera, 65. Bucha – 62. Havel (vl.), ŽK: Řezník – Takács, Pokorný, Jaroň, Rozhodčí: Berka – Kříž, Váňa

Diváci: 10 726

Slunečné počasí, zaplněná Doosan Arena a tři body k tomu. Viktoriáni prožili skvělou velikonoční neděli, když na domácí půdě porazili Baník Ostrava 2:1. O výhru se góly postarali Jhon Mosquera a Pavel Bucha.

Červenomodří vstoupili do utkání výborně, už po pár vteřinách střílel zpoza vápna Pavel Bucha, ale Jan Laštůvka jeho pokus pokryl. O pár minut později Jan Sýkora pálil dvakrát z voleje – první rána byla zblokována, ta druhá mířila nad břevno. V další dvojšanci se ocitli Milan Havel a Radim Řezník. První zmiňovaný bek hlavičkou prověřil kvality Laštůvky hlavou, proti pokusu „Řízka“ z pravé strany taky gólman Baníku zazářil.

Po půl hodině hry se zaplněná Doosan Arena zaslouženě dočkala prvního gólu domácích. Eduardo Santos překrásným centrem na dobrých čtyřicet metrů našel Jhona Mosquera, ten pohledným dloubáčkem přehodil Laštůvku a Viktorka šla do vedení. Kolumbijský záložník měl na noze i druhou branku, tentokrát jeho zakončení na zadní tyč vyrazil Laštůvka na roh. Zkušený brankář si pak poradil i s pokusem Jana Kopice. Po jednoznačné převaze v první části hry odcházeli Západočeši do kabin „pouze“ s jednogólovým vedením.

Po hodině hry z ničeho nic Baník srovnal stav utkání, přihrávku Davida Buchty na malé vápno si do vlastní brány srazil Milan Havel. Téměř okamžitě mohl odpovědět Jean-David Beauguel, jenže muž zápasu Jan Laštůvka znovu předvedl skvělý zákrok. V 65. minutě se viktoriáni i tak dočkali, perfektní akci tři na tři po trase Sýkora – Kopic zakončil do odkryté brány Pavel Bucha.

Středopolař FCVP si mohl připsat i svou druhou branku v duelu, po skvělé zasekávačce ve vápně ale levačkou vypálil jen těsně vedle. Do vedení o dvě trefy se Viktoria nedostala ani po střele Mosquery, proti které opět zasáhl Laštůvka. Svěřenci trenéra Michala Bílka nakonec brali zaslouženou výhru 2:1, i když rozdíl ve skóre mohl být daleko vyšší.

Záznam