8. 5. 2022    Zápas

Třígólová první půle rozhodla o výhře nad Spartou

FC Viktoria Plzeň
8. Beauguel
21. Havel
34. Hejda

Nadstavba – 3. kolo / Neděle 8. 5. 2022, 16:00 / Doosan Arena

Nadstavba – 3. kolo / Neděle 8. 5. 2022, 16:00
Doosan Arena

FC Viktoria Plzeň

3:0

(3:0)

AC Sparta Praha

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Staněk – Řezník, Eduardo, Hejda, Havel – Bucha, Kalvach – Kopic (77. Trusa), Sýkora (40. Pernica), Mosquera (66. Holík) – Beauguel (66. Chorý)

AC Sparta Praha

Heča – Wiesner (38. Haraslín), Vitík, Hancko, Højer (46. Pavelka) – Pešek (60. Minčev), Sáček, Krejčí II., Dočkal (60. Karabec), Hložek – Čvančara

statistiky

Branky: 8. Beauguel, 21. Havel, 34. Hejda, ŽK: Beauguel – Dočkal, Krejčí II., Čvančara, Sáček, 2. ŽK = ČK: 54. Krejčí II., ČK: 26. Bucha, Rozhodčí: Černý – Caletka, Paták

Diváci: 11 389

Parádní první poločas rozhodl o osudu celého utkání. Viktorka ve šlágru 3. kola nadstavby o titul přivítala v neděli odpoledne Spartu, které v úvodní pětačtyřicetiminutovce nasázela tři góly. Svěřenci trenéra Michala Bílka tak i nadále zůstávají na čele tabulky.

Viktoriáni si šli od prvních vteřin po vítězství a na svého soupeře vlétli ve velkém stylu. Pop úvodních pěti minutách nejprve nebezpečně hlavičkoval Jean-David Beauguel, potom to zkusil střelou z dálky Jan Kopic. O tři minuty později už domácí vedli, po centru Lukáše Kalvacha od rohové zastávky se přesnou hlavičkou k tyči trefil JDB.

Ve 21. minutě předvedli červenomodří nádhernou fotbalovou akci. Kopic se probil přes střed hřiště, ještě si vyměnil míč s Bogym, následně nahrál Milanu Havlovi, který si zasekl balon přes Tomáše Wiesnera a placírkou na zadní tyč zvýšil plzeňské vedení. Poté ale přišla pro FCVP komplikace, Pavel Bucha fauloval unikajícího Jakuba Peška a dostal rovnou červenou kartu.

I přesto se viktoriáni ještě v prvním poločase radovali i potřetí! Centr Kalvacha ze standardní situace lízl Jhon Mosquera do míst, kde byl připravený LukᚠHejda a tradiční kat Sparty rozradostnil zaplněnou Doosan Arenu. Do kabin se tak šlo za naprosto zaslouženého vedení 3:0.

Síly hned zkraje druhého poločasu vyrovnal Ladislav Krejčí II., když se po druhé žluté kartě také nechal vyloučit. První, zato obrovsky těžký zákrok, předvedl Jindřich Staněk proti hlavičce Tomáše Čvančary. Na druhé straně ze vzduchu minul bránu Eduardo Santos.

Plzeňané zvládli duel se Spartou brilantně a po vysoké výhře 3:0 nadále drží nejvyšší akcie na titul.

Záznam