24. 9. 2020    Zápas - poháry

3. předkolo Evropské ligy Viktoria zvládla, SønderjyskE porazila jasně 3:0

FC Viktoria Plzeň
35. Ondrášek (pen.)
41. Ba Loua
51. Káčer

3. předkolo / Čtvrtek 24. 9. 2020, 18:00 / Doosan Arena

3. předkolo / Čtvrtek 24. 9. 2020, 18:00
Doosan Arena

FC Viktoria Plzeň

3:0

(2:0)

SønderjyskE

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Hruška – Havel, Hejda, Brabec, Limberský – Káčer, Čermák (90. Bucha), Kalvach – Ba Loua (70. Kayamba), Ondrášek (79. Beauguel), Kopic

SønderjyskE

Lawrence – Banggaard, Kanstrup, Gartenmann – Bah, Albæk (71. Frederiksen), Mpindi Ekani, Dal Hende – Hassan (30. Eskesen), Absalonsen (74. Wright) – Jacobsen

statistiky

Branky: 35. Ondrášek (pen.), 41. Ba Loua, 51. Káčer, ŽK: Káčer – Absalonsen, Ekani, Riddersholm (tr.), Bah, Rozhodčí: Rumšas – Radius, Sužiedėlis (všichni Litva)

Diváci: uzavřeno

Viktoriáni si zajistili postup do finálního předkola Evropské ligy! V rámci toho třetího porazili na domácí půdě SønderjyskE jasně 3:0 a už chybí jen jeden krůček k základní skupině. Na vysoké výhře se góly podíleli tři letní posily – Zdeněk Ondrášek, Adriel Ba Loua a Miro Káčer.

Hostující tým se ze začátku zápasu prezentoval sympaticky a jako první si vytvořil stoprocentní šanci na gól. Anders Jacobsen napálil míč do Aleše Hrušky, přes kterého balon ještě přelétl, ale dorazit ho do odkryté brány dánskému útočníkovi znemožnil Jakub Brabec, jenž fantasticky zasáhl. Zanedlouho to z úhlu zkoušel Absalonsen, ale plzeňský gólman jeho ránu vyrazil.

První střelecký pokus za Viktorii zapsal Aleš Čermák, jenže po zpětné přihrávce od Jana Kopice mířil pouze nad břevno. Po půl hodině hry si fotbalisté Plzně vypracovali dvě naprosté tutovky. Ba Loua vyslal do vápna míč na Čermáka, který jej poslal před branku. Kopic nejprve trefil tyč, Zdeněk Ondrášek pak z dorážky brankáře Lawrence!

Za pět minut ale už Západočeši vedli! Po faulu na Jakuba Brabce, jenž mohl zakončovat do prázdné brány, se pískala penalta. Té se ujal Zdeněk Ondrášek a bez problémů proměnil. Po zaváhání obrany SønderjyskE trefil ještě do poločasu pohodlnější náskok Ba Loua. Do kabin se tak šlo za příznivého stavu 2:0.

Do druhé pětačtyřicetiminutovky se viktoriánům povedl vstup! Jan Kopic z dálky napálil znovu tyč, ale z dorážky se tentokráte nemýlil Miro Káčer, který se trefil poprvé v červenomodrém dresu. Hráč s číslem 10 to poté zkoušel za vápnem ještě jednou, tentokráte jeho pokus vyrazil Thomas Lawrence.

Viktoriáni tak zvládli utkání 3. předkola Evropské ligy, dánského soupeře porazili 3:0 a o základní skupinu si zahrají venku proti jednomu z dvojice Hapoel Beer-Sheva/Motherwell.

Sestřih

Související články