Na výhru proti Pardubicím budou chtít viktoriáni navázat v neděli od 16:00 na hřišti ostravského Baníku. Jaký duel očekávají asistent trenéra Marek Bakoš a obránce Filip Kaša, který se může těšit i na návrat do známého prostředí?

Po vítězství v minulém kole se viktoriánům lépe pracuje. „Klobouk dolů před hráči, kteří zvládli náročný zápas s Pardubicemi, proti bojovníkům... Je cítit, že se nálada pomaličku otáčí, už je třeba vidět i nějaký ten úsměv na tváři. Ale rozhodně se nepolevuje, naopak přidáváme a věříme, že jsme se odrazili a očekáváme lepší zítřky,“ mluví o lepší náladě Marek Bakoš. To potvrzuje i obránce Filip Kaša: „Je to tak pokaždé, když tým vyhraje. Ale my i nadále musíme makat zápas od zápasu. Každý ví, na čem jsme, takže věřím, že i toto utkání, které nás čeká, zvládneme.“

27letý stoper je odchovanem ostravského Baníku, čeká ho tedy návrat do známého prostředí. „V Baníku jsem vyrůstal, takže se těším domů. Ale určitě to bude těžký zápas. Musíme se dívat hlavně sami na sebe a podat maximální výkon, pak uspějeme,“ má jasno Filip Kaša, který proti Pardubicím odehrál 50. ligové utkání.

Viktoriánského debutu se dočkal v závěru první části sezony proti Slavii, větší porci minut ale dostal až v Příbrami, proti Pardubicím hrál dokonce v základní sestavě. Svým výkonem zaujal natolik, že byl zvolen hráčem utkání. „Jsem trošku unavený, když jsem tak dlouho nehrál, ale to bude zápas od zápasu lepší,“ ví. „Věřím, že budu svým herním stylem maximálně pomáhat týmu. Budu se vždy snažit podat ten nejlepší výkon,“ uzavírá Kaša rozhovor.

Baník ve druhé části sezony kvůli dohrávkám odehrál již čtyři duely, z toho tři na domácí půdě. „I proto se připravujeme na zhoršený terén, je leden, tak to prostě je. Ale hlavně se na zápas těšíme. Celý týden se na to připravujeme a v neděli očekáváme vyvrcholení,“ říká asistent trenéra Marek Bakoš.

Trenérský tým může těšit návrat Aleše Čermáka a Jeana-Davida Beauguela. „Vrací se nám kvalita. Budeme mít zamotanější hlavu s tím, koho poslat na hřiště, ale to jsou pro trenéry příjemné starosti. Hlavně v Ostravě očekáváme, že navážeme na počet vytvořených šancí a zlepšíme produktivitu,“ nabádá bývalý útočník před duelem s pátým týmem FORTUNA:LIGY.