Z úvodního utkání čtvrtfinále Poháru FAČR v Teplicích si hráči FC Viktorie Plzeň přivezli prohru 2:1, v domácím prostředí tak určitě potřebují zvítězit. Odveta se v Doosan Areně hraje ve středu 15. dubna od 18 hodin.


„Bude to podobné jako první zápas v Teplicích, hodně těžké a náročné. Nic se ale nemění na tom, že chceme postoupit. I přes prohru je pro nás výsledek přijatelný a pohárová matematika je jasná. Chceme vyhrát a chceme postoupit, rádi bychom si zahráli finále,“ říká před utkáním asistent trenéra Jiří Skála.

Před týdnem v Teplicích měla Viktoria zápas rozehraný velmi dobře. Po brance Rajtorala plzeňští hráči vedli, nicméně v závěrečných minutách o výhru přišli. „Určitě to zamrzelo, průběh utkání nebyl vůbec špatný. Na to, že jsme hráli v pozměněné sestavě, to byl dobrý zápas, ale bohužel jsme v posledních deseti minutách udělali dvě zbytečné chyby a prohráli. To se ve fotbale stává,“ dodává Skála.

Zatímco Viktoria odehraje během 14 dnů čtyři zápasy, Severočeši mají o něco volnější program. O víkendu nehráli SYNOT ligu, protože souboj se Slováckem předehrávali už v březnu. „Můžou být odpočatější, ale my jsme na tento rytmus zvyklí a věřím, že to zvládneme,“ zamýšlí se asistent trenéra.

V úvodním utkání nastoupili viktoriáni v hodně kombinované sestavě oproti zápasům SYNOT ligy, před odvetným utkáním ještě trenéři o základní sestavě úplně jasno nemají. „Nemyslím, že toho budeme příliš měnit. Uvidíme podle zdravotního stavu hráčů a po závěrečných trénincích,“ uzavírá Jiří Skála.