Ve středu 2. března 2016 rozehraje FC Viktoria Plzeň čtvrtfinále MOL Cupu se Sigmou Olomouc. Oba týmy se spolu utkají po čtyřech dnech, sobotní ligový souboj vyhrála Plzeň 1:0.

„Bude to určitě opět hodně náročný zápas, stejně jako tomu bylo v sobotu v Olomouci. Chceme vyhrát větším brankovým rozdílem, pokud možno nedostat gól a udělat si dostatečný náskok do odvety, protože pohárová matematika umí být zákeřná,“ říká před pohárovým zápasem asistent trenéra Zdeněk Bečka.

Trenéři Plzně i Olomouce sice podle předpokladů pro pohárové utkání pozmění oproti lize základní sestavy, i tak ale na sebe narazí týmy, které se dobře znají. „Vždy se dá vymyslet něco nového. My už jsme o tom s ostatními trenéry mluvili a na trénincích na tom budeme pracovat. Ty týmy se sice dobře znají, ale my se pokusíme soupeře něčím překvapit,“ dodává kouč Viktorie. „Naskočí hráči, kteří jsou součástí základního kádru. To, že nedostávají tolik příležitostí, je pravda, ale jsou to všechno hráči, kteří musí potvrdit, že jsou v Plzni právem. Věřím, že se všichni budou chtít předvést v nejlepším světle a pokusí se přesvědčit nás trenéry, že právě oni mají být v základní sestavě,“ popisuje Bečka.

Čtvrfinále MOL Cupu se, stejně jako osmifinále, hraje už na dva zápasy. Viktoriáni tak před sebou mají nabitý program. „My jsme samozřejmě rádi, že těch zápasů je víc. Máme hodně hráčů a díky pohárovým soubojům tak můžeme protočit většinu z nich. Potřebujeme mít kluky rozehrané, protože nás určitě nečeká jednoduché jaro v Synot lize,“ říká asistent trenéra.

Utkání Plzně s Olomoucí se hraje ve středu 2. března od 18 hodin v Doosan Areně, vstupenky jsou stále v prodeji - více info zde. „Nějaké zápasy se kvůli počasí zrušily, ale to myslím, že tady v Plzni nehrozí. Věřím, že fanoušci si najdou cestu do Doosan Areny i uprostřed týdne a přijdou nás podpořit v hojném počtu,“ uzavírá Zdeněk Bečka.