Očekávaný duel 5. kola ePojisteni.cz ligy mezi FC Viktorií Plzeň a pražskou Slavií už je za dveřmi. Duel přináší nejen zvýšený zájem fanoušků, ale také související opatření po stránce bezpečnosti.

„Zápas je hodnocen jako rizikový, všechny odpovědné složky na něj budou v tomto směru stoprocentně připraveny,“ říká tiskový mluvčí Viktorie Václav Hanzlík. „Pracovníci Viktorie a představitelé klubem najímané bezpečnostní agentury jsou v úzkém kontaktu s Policí ČR, městskou policí Plzeň a samozřejmě také s odpovědnými zaměstnanci pražského klubu. Komunikace všech stran probíhá bez problémů, na nedělní duel jsou veškeré složky pečlivě nachystány,“ doplňuje Hanzlík.

Pro fanoušky v domácích sektorech bude platit stejný systém, který už byl zaveden v minulých sezonách pro podobná utkání a také pro zápasy evropských pohárů. Stadion se otevře 90 minut před utkáním a vzhledem k pečlivým osobním prohlídkám doporučuje Viktorie všem divákům zápasu brzký příchod k turniketům Doosan Areny. „Zcela uzavřen bude prostor kolem sektoru hostujících fanoušků, stejně tak lávka od stadionu k pivovaru. Všichni fanoušci, kteří mají vstupenky do domácích sektorů tak musí volit takové příchodové trasy, které nebudou protínat uzavřený koridor kolem sektoru U (prostor hostujících fanoušků),“ nabádá fanoušky Hanzlík.

„Klub i veškeré bezpečnostní složky udělaly maximum pro to, aby se duel obešel bez jakýchkoliv komplikací, a fanoušci se tak mohli soustředit jen a pouze na samotné fotbalové utkání,“ zakončil informace Václav Hanzlík.