Jarní část domácí soutěže konečně začala. Viktoriáni k 17. kolu HET ligy zajížděli na horkou půdu Olomouce, která je příjemným překvapením právě probíhající sezony. Nyní už druhá Sigma Západočechy potrápila a oba týmy si nakonec body rozdělily po bezbrankové remíze.

Podruhé v lize Viktoria nevstřelila gól a podruhé z toho byla remíza 0:0. „Tady se hraje vždy těžce. První poločas měl soupeř navrch, ale i my jsme měli svoje šance. Asi to je zasloužená remíza,“ přemýšlí Patrik Hrošovský. „Bod je spravedlivý pro oba,“ přitakává TomᚠChorý.

Právě pro urostlého útočníka to byl comeback na Andrův stadion. Chorý si zároveň připsal ligový debut za Viktorii Plzeň, když na hřiště přišel čtvrt hodiny před koncem zápasu. „Byly to pro mě smíšené pocity. Někdo mi tleskal, někdo na mě pískal. Nevnímal jsem to nijak extra, snažil jsem se soustředit na svůj výkon,“ podotýká.

Třiadvacetiletý forvard je sice bývalý hráč Sigmy, body do tabulky si ale rozdělit nechtěl. „Teď jsem hráč Plzně a přál jsem si vyhrát. Olomouc je pro mě nyní soupeřem,“ má jasno téměř dvoumetrový Chorý.

Viktoriáni teprve v pátek přiletěli z Bělehradu po úvodním duelu vyřazovací části Evropské ligy, dva dny na to už museli odehrát ligové utkání na půdě daleké Olomouce. „Chvíli nám trvalo, než jsme se do toho dostali, ale bod z venku od druhého bereme. Náskok na čele jsme udrželi a jsme na tom velmi dobře,“ uzavírá Hrošovský.

Fotogalerie