V neděli jede Viktoria Plzeň na Letnou. Ve šlágru 25. kola ePojisteni.cz ligy se utká se Spartou Praha, která je momentálně třetí v tabulce. Slovenský záložník Patrik Hrošovský, který oslaví den před utkáním 25. narozeniny, se na zápas velmi těší.

„Mám tyto zápasy nejradši,“ říká. „Každé utkání je důležité, to je pravda, nicméně tyto sledovanější zápasy jsou pro všechny zajímavější. Bude důležité, abychom to zvládli – protože pak zůstaneme na prvním místě,“ uvědomuje si Hrošovský.

Naposledy Viktoria vyhrála na hřišti Sparty 3:0. Na tento výkon by viktoriáni rádi navázali. „Moc dobře si to pamatuji, Krmi (Michael Krmenčík) tam tehdy přišel a dal dva góly. Chtěli bychom to zopakovat,“ předesílá dopředu. „Zápasy se Spartou jsou vždy velké a taktické boje. Bude důležité dobře bránit a ideálně vstřelit první gól, který by mohl rozhodnout,“ myslí si slovenský reprezentant.

Viktorii na prvním místě stále hřeje bodový náskok před druhou Slavií. Ten je potřeba nadále hájit. „Všichni to vnímáme, poslední roky hrajeme o titul pravidelně. Náskok jsme třeba měli větší, ale je důležité, že to máme i letos ve svých rukách. Musíme to zvládnout,“ říká Patrik Hrošovský.

Pokud by se záložník, který v sobotu oslaví narozeniny, dostal do sestavy, čekal by ho jubilejní stý ligový start v české nejvyšší soutěži. „Byl by to pěkný dárek k narozeninám. Minule jsem to četl v bulletinu Viktorián, takže o té metě vím,“ usmívá se. „Osobně to jinak nesleduji, ale v šatně vedle mě sedí Kovi (Jan Kovařík), který je na to expert a ví všechno,“ dodává s úsměvem.

„Pokud Patrik nastoupí, tak mu samozřejmě obrovsky gratuluji, protože mety sto zápasů není jednoduché v naší lize dosáhnout,“ smekl hlavní trenér Viktorie Zdeněk Bečka.

Závěrem tak Hrošovský jasně vyslovil své přání k narozeninám: „Chceme vyhrát!“