Náročný, ale velice úspěšný týden za sebou mají hráči FC Viktorie Plzeň. Všechny tři zápasy během osmi dnů svěřenci trenéra Koubka zvládli, naposledy porazili v Doosan Areně Slovan Liberec, dál drží domácí neporazitelnost a v SYNOT lize mají pětibodový náskok na druhou Spartu.

„Je fajn mít takový náskok, ale nic to neřeší. Před zápasem jsme si říkali, že by bylo dobré opět odskočit Spartě, povedlo se a to je důležité,“ říká Daniel Kolář. 

Viktoria porazila Liberec 2:0 a vítěznou branku si připsal obránce Roman Hubník, který se trefil poprvé v sezóně. „Ke mně ten míč propadl krásně do běhu, podobně jako ve středu v utkání se Slavií. Tam mě brankář vychytal, tak jsem to tentokrát dal na druhou stranu a už to vyšlo,“ popisuje Hubník.

Viktoria sice byla opticky lepší, ale do velkých šancí se tentokrát dostávala těžko. „Byl to hrozně těžký zápas. V první půli jsme byli daleko od balonu, nevyhrávali jsme souboje, ale naštěstí jsme se dostali do vedení. Kdyby Liberec potrestal nějakou chybu, tak bylo by zle, ale my dali druhý gól a dohrávali utkání v klidu,“ dodává Roman Hubník. „Za stavu 1:0 jsme se určitě nebáli, sice je vedení jedna nula ošemetné, ale dávali jsme si pozor a byla otázka času, kdy přidáme druhý gól,“ doplňuje Daniel Kolář.

Hráči Viktorie posbírali z náročného týdne plný počet bodů a suverénně dál kralují SYNOT lize. Fyzicky to byl proti Liberci nejnáročnější zápas z těch tří posledních utkání. Byl to důležitý týden, který jsme zvládli a jsme rádi, že jsme stále první s náskokem,“ říká Daniel Kolář. „Když budeme hrát stále takhle srdcem a s pořádným důrazem tak myslím, že titul je blízko,“ uzavírá Roman Hubník. 

Fotogalerie