Úvodní zápas nadstavbové části o titul přinesl nervy až do konce. Viktoriáni v něm ještě v 84. minutě prohrávali, ale dvěma góly během čtyř minut otočili a nakonec z duelu s Jabloncem berou cennou výhru 2:1. Věděl to i trenér Pavel Vrba, že jeho svěřenci vybojovali vítězství za pět minut dvanáct.

„Byli jsme zakopaní už tři metry v zemi, ale vyškrábali jsme se nahoru a v posledních deseti minutách se zachránili,“ řekl na úvod metaforicky hlavní trenér Plzně.

Tři body těší o to víc, jelikož hosté neproměnili několik svých příležitostí a nakonec z Doosan Areny odjíždějí s prázdnou. „Přiznejme si, že Jablonec byl lepší, měl víc šancí. Zápas rozhodlo, že jsme za stavu 0:1 měli třikrát nebo čtyřikrát štěstí, že nám nedali druhou branku, která by asi rozhodla,“ přiznal Vrba.

„Pomohla nám střídání. Jestli to byl Bakoš, který tam přinesl takovou tu zkušenost, ale hlavně Kayamba, který přišel a nahrál na oba góly. Oživil hru, obcházel hráče… To, co tam nebylo celý zápas, on přinesl,“ pokračoval kouč Viktorie.

Plzeňané tak stáhli náskok na Slavii na pouhé dva body, se kterou se nadcházející neděli střetnou v přímém souboji o první místo. „Samozřejmě je tohle vítězství hodně důležité před zápasem, který nás čeká. Případný vítěz duelu udělá obrovský krok k titulu. Jestli to skončí remízou, tak to bude asi až do konce hodně zajímavé,“ spekuloval pětapadesátiletý trenér.

„Z našeho pohledu je to možná klíčové utkání celé sezony, kdy jsme se dostali na dostřel jednoho zápasu, což už nebylo strašně moc kol. Slavia neustále utíkala a nám se to teď podařilo stáhnout na dva body. To je pro nás hodně zajímavé a uvidíme, jak si s tím Slavia poradí. Jsou ale favorité, hrají v domácím prostředí a mají náskok. Na druhou stranu my máme šanci a to je obrovská výhoda,“ uzavřel Vrba.

Fotogalerie