Milan Havel odehrál druhou polovinu utkání proti Ústí nad Labem, které se opět hrálo na 120 minut. V ní pak krásnou přihrávkou vybídl ke své první brance v plzeňském dresu Joela Kayambu.

„Zatím to jde asi tak, jak má. Odjeli jsme si tady náročné dva týdny – po dvou trénincích každý den, zápasy jsme ale zvládli slušně,“ řekl Havel po třetí výhře v přípravě. Po výhrách 6:0 nad Ústím nad Orlicí a 7:2 nad Sokolovem porazili tentokrát viktoriáni Ústí nad Labem 6:1. Opět se navíc prosadily nejnovější posily.

„Už jsem to někde říkal, tady je prostě skvělá parta. Každého tu výborně přijme a je to pak znát i na hřišti. Klukům to určitě hodně pomohlo, stejně jako to pomohlo i mně na začátku,“ ocenil soudržnost kabiny a pohodu mezi spoluhráči. Jak sám nahlíží na nové paráky na hřišti?

„Jean je vytáhlý útočnk, můžeme si o něj pomoct, dobré zakončení… Joel – to je zase rychlý hráč, umí přejít jeden na jednoho. Erik už je tu s námi déle a všichni víme, že je to kvalitní fotbalista. Mně osobně se s ním hraje dobře,“ shrnul krátce přednosti tří nováčků v plzeňském dresu.

Už v neděli se celý tým přesune do španělské Málagy, kde se na dvoutýdenním soustředění utká s dalšími čtyřmi soupeři a podstoupí finální fázi přípravy před ostrým startem jarní části sezóny. „Určitě se těšíme na teplo a na trávu. Budeme tam spolu čtrnáct dní, ještě to vyladíme a myslím si, že to bude super,“ vyhlíží optimisticky Havel.

Další přátelské utkání sehrají svěřenci Pavla Vrby ve středu 24. ledna, kdy se poměří s čínským Wu-chanem Čuo-er.

Fotogalerie