V sobotu dojde v Doosan Areně od 16:00 na souboj dvou týmů, které jako jediné neztratily zatím ani bod. Status Sigmy Olomouc jako ligového nováčka je tedy naprosto pomíjivý.

„Myslím si, že česká liga ukazuje, že žádné utkání není jednoduché,“ uvědomuje si hlavní trenér Pavel Vrba. „Olomouc určitě šesti body v prvních dvou kolech překvapila. Co jsem viděl ty zápasy, tak byla hodně aktivní a bodovala naprosto zaslouženě,“ všiml si kouč.

Mužstvo bude nabádat, aby se prezentovalo jako například při prvním poločase s Duklou Praha (4:0). „Musíme si ale uvědomit, že nás čeká nepříjemný soupeř, který zde bude chtít hrát fotbal. Uvidíme, jak to bude vypadat při samotném zápase,“ podotýká Vrba.

Jeho svěřenci po velmi hořkém vyřazení z Ligy mistrů uspěli v Jablonci a alespoň zčásti si spravili náladu. „Psychická vzpruha to samozřejmě je, ale to utkání jsme spíše ubojovali, než že bychom nějak dominovali. Na druhou stranu taková vítězství jsou možná důležitější než ta, kde jasně dominujete již od začátku,“ myslí si trenér Viktorie.

Těší ho také lepšící se zdravotní stav kádru. „Hrozně nerad jsem v tomhle konkrétní, protože to vypadá moc optimisticky a byl bych nerad, kdyby se to pak změnilo. Ale je pravda, že se nám marodi pomalu dávají do kupy a je pravděpodobné, že brzy budou v pořádku,“ uzavírá rozhovor Pavel Vrba.