Viktoria odehraje další domácí utkání už v neděli 28. srpna. Od 19:30 se na trávníku stadionu ve Štruncových sadech představí celek SK Slavia Praha. Souboj s tradičním rivalem nabídne poslední příležitost, jak v Plzni navštívit ligový fotbal před reprezentační přestávkou.

„Bude to těžký zápas. Slavia chce být úspěšná stejně jako my a já očekávám atraktivní utkání,“ říká před zápasem útočník Michael Krmenčík. Zatímco hráči Viktorie odehráli svůj zápas předkola Ligy mistrů už v úterý, slávisté na půdě Anderlechtu nastoupí až ve čtvrtek. „Nemyslím si, že to bude hrát nějakou výraznější roli. Mají široký kádr a myslím si, že v tomhle ohledu to bude pro oba týmy podobné,“ dodává. „V posledním zápase jsme jezdili devadesát minut po zadku, nechali jsme na hřišti srdce a fanoušci nás neskutečně hnali dopředu. Proti Slavii bychom chtěli hrát stejně. Hrajeme doma a s našimi příznivci za zády budeme silní. Chtěli bychom se jim odvděčit za podporu a udržet doma tři body,“ má jasno plzeňský útočník.

„Všichni věříme tomu, že dokážeme zopakovat výkon proti Razgradu i v nedělním utkání. Uděláme maximum proto, abychom konečně potěšili fanoušky i v domácím zápase. Chceme bodovat naplno,“ přidává se Jakub Hromada. „Mrzí nás, že jsme doma ještě nevyhráli. Právě proto je naše motivace ještě vyšší,“ dodává. Slavia měla stejně jako plzeňská Viktoria zápas sezóny rozmělněný mezi dvě soutěže. „Slavii sleduju už delší dobu, hraje za ni můj spoluhráč z reprezentace Jaro Mihalík. Slavia patří k nejlepším mužstvům v České republice, ale my víme, co jsou jejich silné a slabé stránky. Toho se budeme snažit využít,“ přemýšlí Hromada.