Podzimní část sezony je pro všechny naše týmy dohraná a my tak pro vás máme postupné shrnutí a hodnocení jednotlivých mládežnických týmů. Dnes je na řadě tým starších žákyň, které podzim zakončily ve středu tabulky. „Do jara musíme zlepšit důraz ve vápně soupeřů a zakončení,“ má jasno trenér TomᚠBeran.

Viktoriánky přezimují na šesté příčce 1. ligy starších žákyň se skóre 45:24. „V rámci hodnocení uplynulé podzimní části musíme začít letní přípravou, kdy jsme holkám museli nastavit pravidla a hranice, na které dříve nebyly zvyklé a postupně si na ně za celý podzim musely navyknout. Přípravu holky odmakaly na hranici svých možností,“ chválí Beran své svěřenkyně.

Některé z nich si během léta kromě fyzické dřiny a taktické přípravy stihly střihnout i veleúspěšnou účast na mezikrajském Kouba Cupu, který se jim podařilo celý ovládnout! „To byl skvělý úspěch!“ ohlíží se kouč.


Reprezentantky Plzeňského kraje se radují z triumfu na Kouba Cupu.

Následoval pořádně prudký start do ligového ročníku. Hned prvním kole totiž Západočešky čelily silné pražské Slavii. Utkání nakonec prohrály 1:4. „To se nám bohužel i vlivem náročné přípravy nepodařilo zvládnout,“ bilancuje Beran.

Jinak ale jeho tým dokázal být konkurencí všem ostatním soupeřům. „Mimo pražské Sparty,“ doplňuje 24letý trenér. „Rovněž v dobrém nevzpomínáme na smolné zápasy s Pardubicemi (2:3 po pen. a 0:1), kde jsme měli v obou kláních herně navrch, ale výsledkově jsme je bohužel nedokázali zvládnout. Stejně jako domácí zápas s Hradcem Králové (1:4), kde jsme po skvělé první půli inkasovali 4 góly během 6 minut a v závěru podzimu zápas se Slavií (1:3), kterou jsme herně přehráli.“

„Celkově podzim hodnotíme jako herně nestabilní, kdy jsme se v zápasech spíše učili různé herní styly a rozestavení. Co určitě musíme zlepšit do jarní části jsou standardní situace a větší tlak na zakončení, celkově musíme vyvinout větší důraz ve vápně soupeřů,“ vyjmenovává Beran.

„Cíl přezimovat do 4. místa jsme nesplnili, za což bereme jako realizační tým veškerou zodpovědnost. I přesto chceme poděkovat všem rodičům, hráčkám a lidem, jež se na chodu týmu podílí,“ uzavřel.