Mládežnickým celkům Viktorie Plzeň se víkend velmi vydařil. Všechny dorosty vyhrály, tým U19 navíc počtvrté v řadě. Skvělou bilanci šesti výher ze sedmi utkání má sedmnáctka. Z výher se radovaly také žákovské kategorie, U15 a U14 nad Příbramí, U12 porazila Bohemku. Prohrála jen třináctka.

Dorost U19

Ve výborné formě pokračuje viktoriánská devatenáctka, která v Hradci Králové vyhrála 4:2. Ke čtvrtému ligovému vítězství za sebou svými brankami dopomohli Šimon Gabriel, Pavel Šulc, Pavel Hezoučký a Václav Míka. Prvně jmenovaný se navíc v plzeňském dresu trefil poprvé.

Hradec Králové U19 – FCVP U19 2:4
Branky: 20. Doležal, 67. Horák – 3. Gabriel, 22. Šulc, 78. Hezoučký, 85. Míka.
Sestava: Mařík – Halász, Gabriel, Míka (C), Žilák – Uzlík, Ruda, Šulc – Plecitý (70. Selnar), Vrba (64. Pecháček), Hezoučký (88. Václavík).
Hodnocení trenéra Jiřího Žiláka: „Do zápasu jsme dobře vstoupili. Ve 3. minutě se dostal k míči Gabriel a přesnou střelou nás dostal do vedení. Hra byla vyrovnaná a domácí zaslouženě srovnali po zbytečné ztrátě na naší polovině. Ve 21. minutě přišel důležitý moment. Šulc po individuální akci trefil šibenici hradecké branky a opět překlopil vedení na naší stranu. Obraz hry ve druhém poločase byl stejný. Hra v poli vyrovnaná, ale do šancí jsme domácí nepouštěli. Až v 67. minutě dokázali po rohovém kopu domácí opět vyrovnat. V závěrečných dvaceti minutách jsme si dokázali vytvořit šance. Selnar a Pecháček nejprve neproměnili, v 78. minutě ale Hezoučký svou šanci využil a v závěru potvrdil výsledek Míka. Zvládli jsme těžké utkání a vzhledem k závěrečným dvaceti minutám vidím naši výhru jako zaslouženou.“

LIGOVÁ TABULKA ZDE

Dorost U18

Osmnáctku poslal v 16. minutě do vedení z penalty LukᚠVáclavík, 17 minut po něm upravil na rozdíl dvou branek Dominik Fišer. Ačkoliv Vyšehrad v závěru snížil a mohl usilovat o vyrovnání, nakonec viktoriáni tři body udrželi.

Vyšehrad U19 – FCVP U18 1:2
Branky: 77. Šídlo – 16. Václavík (pen.), 33. Fišer.
Sestava: Bleha – Pavlík (71. Votava), Řezníček, Fišer (C), Koranda – Kuhajda, Strmiska – Václavík, Pecháček, Kavka (68. Petrmichl) – Kotěšovec (58. Popovič).
Hodnocení trenéra Jaroslava Kovaříka: „Nastoupil proti nám těžký soupeř. Kluci velice dobře zvládli první poločas, kdy jsme se po penaltě ujali vedení a přidali ještě druhou branku. Do druhého poločasu jsme nevstoupili úplně dobře, přestala se nám dařit rozehrávka, soupeř byl silovější a měli jsme tam nějaké ztráty a chybovali ve druhém poločase. Výsledek ale kluci ubránili, což je pozitivní. Podali bojovný výkon, který byl slušný zejména v prvním poločase. Opět jsme ale nedokázali vyřešit pár situací v předfinální či finální fázi dobře.“

FOTOGALERIE ZDE

LIGOVÁ TABULKA ZDE

Dorost U17

Sedm zápasů – šest výher. Tahle skvělá bilance patří týmu U17, který si o uplynulém víkendu porazil s Hradcem Králové 3:2. Dvoubrankové vedení západočeskému týmu vytvořily góly Ondřeje Novického s Adamem Peškem, domácí tým ale rychle dokázal vyrovnat. Vedení strhli hosté na svou stranu ještě před koncem poločasu zásluhou Lukáše Vostárka, na to už Hradec zareagovat nedokázal.

Hradec Králové U17 – FCVP U17 2:3
Branky: 34. Šípek, 39. Kolerus (vl.) – 14. Novický, 20. Pešek, 42. Vostárek.
Sestava: Drda – Šoul, Kolerus (C), Petržílka, Šimek – Vostárek, Novický, Pešek (73. Tesař) – Koželuh (87. Královec), Krátký (73. Patrovský), Renza (73. Kortan).
Hodnocení trenéra Ondřeje Šimla: „Šlo o velmi bojovné a důrazné utkání. Vydařil se nám vstup do zápasu, kdy jsme po větší aktivitě ve 14. minutě skórovali po akci Ondry Novického s Pepou Koželuhem. Ve 20. minutě jsme dohráli útočnou akci a Adam Pešek střelou z vápna zvýšil na 2:0. Soupeř poté snížil a o chvíli později po autovém vhazování a závaru před naší bránou vyrovnal na 2:2. Do poločasu se nám ale podařilo vstřelit ještě jeden gól, když se prosadil LukᚠVostárek. Druhý poločas jsme měli také trochu více ze hry, vytvořili jsme si šance ke vstřelení gólu, ale bohužel jsme je neproměnili. Nepodařilo se nám proměnit ani penaltu. Hradec v závěru zjednodušil hru a vytvořil si standardní situace, ale všechny nebezpečné míče se nám podařilo odehrát.“

LIGOVÁ TABULKA ZDE

Dorost U16

Sedmnáctka si všechny góly schovala do prvního poločasu, nejmladší dorostenci je pak nacpali do toho druhého. Skóre ve 48. minutě otevřel viktorián Robert Aubrecht, na 2:0 navyšoval TomᚠJedlička. Domácí hráči sice stihli v rozmezí pěti minut vyrovnat, ale vítěznou branku dal v 71. minutě Metoděj Málek.

Vyšehrad U17 – FCVP U16 2:3
Branky: 63. Přech, 68. Sejdia – 48. Aubrecht, 55. Jedlička, 71. Málek.
Sestava: Ivanič – Karásek (88. Janča), Vacek, Ferko, Oravec – Vanc, Holík (73. Planeta), Sojka – Málek (73. Š. Šticha), Jedlička (C) (64. Agapkin), Aubrecht (70. Nedvěd).
Hodnocení trenéra Josefa Parláska: „Odehráli jsme další těžké utkání proti fyzicky vyspělejšímu soupeři. V prvním poločase jsme se dostali k několika zajímavým situacím před soupeřovou brankou, ale bohužel gól jsme nevstřelili. Vydařil se nám vstup do druhého poločasu, ve 48. minutě jsme se ujali vedení a v 55. minutě jsme přidali druhou branku. Bohužel o několik minut později jsme špatně dohráli standardní situaci soupeře a inkasovali jsme. V 68. minutě se soupeři povedlo vyrovnat střelou ze střední vzdálenosti, které však předcházelo špatné zpracování míče našeho obránce. Nicméně mužstvo ukázalo sílu a charakter a v 71. minutě jsme vstřelili vítězný gól. V závěru se soupeř snažil vyrovnat, tak se nám nabízely brejkové situace, bohužel jsme již nedokázali žádnou využít. Mužstvo zaslouží pochvalu za nasazení a přístup k utkání.“

LIGOVÁ TABULKA ZDE

Žáci U15

Tým U15 se do vedení dostal ve 25. minutě zásluhou Jana Vonáska. Stejný hráč se prosadil i po začátku druhého poločasu. Po hodině hry zvyšoval na rozdíl tří branek Dan Keltyčka, Příbram už poté dokázala jen snížit.

FCVP U15 – Příbram U15 3:1
Branky: 25. J. Vonásek, 45. J. Vonásek, 64. D. Keltyčka – 66. Včelák.
Sestava: Kunesch – Prokop (62. Rajtmajer), Vach, Mertl, Vinš (62. T. Keltyčka) – Falout (C), D. Pracht – Rádl (62. I. Vonásek), Secký (41. D. Keltyčka), J. Vonásek (64. Čeliš) – Kule (51. Kamenský).
Hodnocení trenéra Štěpána Havránka: „Utkání s Příbramí jsme zvládli. Od začátku zápasu jsme byli aktivní a soupeře přehrávali. Vytvářeli jsme si také dostatek brankových příležitostí, ale poprvé jsme se prosadili až po 25 minutách Honzou Vonáskem. Do poločasu jsme již neskórovali. Ve 45. minutě dal branku po hezké akci z levé strany tentýž hráč. Postupně jsme vystřídali všechny hráče z lavičky, přidali ještě další gól a o osudu utkání bylo prakticky rozhodnuto. Zápas se musel líbit, byli jsme živější, lepší v kombinaci i ve vytváření gólových šancí. Jen v prvním poločase jich bylo pět. Do příštího utkání musíme zlepšit produktivitu, jinak jsme vcelku spokojeni.“

LIGOVÁ TABULKA ZDE

Žáci U14

Ačkoliv Příbram zásluhou Dominika Šustra v Plzni vedla 1:0, radovali se z výhry domácí fotbalisté, a to v poměru 6:1. Brankami se o to postaral hlavně Pavel Hašek, který jich dal hned pět. Na 1:1 před jeho střeleclkou one-man show vyrovnával Samuel Houdek.

FCVP U14 – Příbram U14 6:1
Branky: 22. Houdek, 49. Hašek, 56. Hašek, 58. Hašek, 65. Hašek (pen.), 69. Hašek – 14. Šustr.
Sestava: Krištofovič – Soupír (36. Gaszczyk), Červený (C), Tůša, Si. Horváth – Kulišan (36. Gadač) – Novák (41. Suchý), Soběhart (36. Němec), Se. Horváth (36. Fremr), Vilímek (36. Šot) – Houdek (36. Hašek).
Hodnocení trenéra Martina Vísnera: „Dnešní utkání jsme v komplexu zvládli jen výsledkově, herně jsme byli celý první poločas horším týmem, kdy nám chyběl větší pohyb bez míče a vázla součinnost. Druhý poločas již snesl přísnější měřítko, ale do budoucna je třeba dále pracovat na kombinaci ve střední vzdálenosti, kde jsme ztráceli velké množství míčů a nabídce všech hráčů, která dnes nebyla optimální.“

LIGOVÁ TABULKA ZDE

Žáci U13

Žákovská kategorie U13 na domácím hřišti s Bohemians prohrávala již 0:4, následně ale začala usilovat o mohutný obrat. Nejprve snížil Adam Čonka, krátce poté David Sivák a na rozdíl jednoho gólu upravil Karel Kardoš. Další branku však již Viktoria nepřidala.

FCVP U13 – Bohemians 1905 U13 3:4
Branky: 61. Čonka, 66. Sivák, 77. K. Kardoš – 15. Ho Hung, 29. Herák, 35. Herák, 52. Demmer.
Sestava: Basl (45. Sutr) – Hodek (45. Toman), Paidar (45. Kučera) – Benajtr (45. Lemon), Chalupa (C) (45. Dulík), Čonka (45. Sivák) – Bezděk (45. Honomichl), Šlegel (45. K. Kardoš).
Hodnocení trenéra Josefa Šnebergera: „Šlo o kvalitní utkání, ve kterém jsme prohrávali již 0:4, ale nakonec jsme mohli skóre i otočit. Přesto je třeba uznat, že soupeř díky lepší efektivitě vyhrál zaslouženě.“

LIGOVÁ TABULKA ZDE

Žáci U12

Také v utkání týmů U12 lépe vyšel začátek soupeři, který již v 9. minutě vedl o dva góly. Jenže pak čtyři branky v řadě přidali Plzeňané, konkrétně LukᚠStejskal, Ondřej Růžička, MatyᚠKubrycht a Jaroslav Velich. Bohemians dokázali srovnat na 4:4, následujících pět branek už ale dali jen viktoriáni. Trefili se Marek Peklo, podruhé MatyᚠKubrycht s Ondřejem Růžičkou a branky přidali také Antonín Šneberger s Filipem Růžičkou.

FCVP U12 – Bohemians 1905 U12 9:4
Branky: 22. Stejskal, 32. O. Růžička, 34. Kubrycht, 37. Velich, 66. Peklo, 71. Kubrycht, 72. O. Růžička, 84. Šneberger, 87. F. Růžička – 3. Krivosheev, 9. Březina, 47. Svoboda, 53. K. Cibulka.
Sestava: Šilhavý, Peleška – Velich, Arnošt, Kopecký, Kubrycht, Peklo, Čoka, Fink, F. Růžička (C), O. Růžička, Stehlík, Stejskal, Sýkora, Šádek, Pinc, Šneberger, Vacek, Veselák, Zach.

LIGOVÁ TABULKA ZDE

Foto: David Koranda