Tři zápasy a tři výhry. To je bilance dorosteneckých výběrů FC Viktorie Plzeň. Výběr U19 vyhrál v Pardubicích 2:1, týmy U17 a U16 obraly o body soupeře z Hradce Králové.

FK Pardubice U19 – FCVP U19 1:2 (1:1)

Branky Viktorie: 2x Vais
Plzeň: Šampalík – Svoboda (76.Kadar), Vacovský, Čihák, Rychnovský – Suchý, Pavlík (88. Řezáč) – Pihrt (61. Vilček), Vais (86. Mudra), Pfeifer (80. Kulhánek) - Pinc

Hodnocení trenéra
„Zápas se pro nás vyvíjel dobře, brzy jsme šli do vedení po krásné střele Vaise a hned minutu na to trefil Pavlík břevno. Pardubice však nesložily zbraně a po proměněné penaltě zápas srovnaly. Ve druhém poločasu se trefil znovu Vais po centru Svobody a upravil na konečných 1:2. Odehráli jsme dobré utkání, proti kvalitnímu soupeři, který bojoval a byl neustále nebezpečný,“ hodnotí utkání trenér Jiří Kohout.

FC Hradec Králové U17 – FCVP U17 1:3 (0:2)

Branky Viktorie:4. Štursa, 36. Kepl, 81. Hranáč
Plzeň: Valeš, Plecitý (75. Brož), Hranáč, Bartůněk, Míka, Uzlík, Šulc (63. Patrovský), Štursa, Kepl (53. Kraml), Němec (53. Slenar), Remiᚠ(66. Heller).

Komentář

Povedený vstup do zápasu korunovali viktoriáni vedoucí brankou. Po přihrávce Němce se trefil Štursa. Hosté si vytvořili další možnosti ke skórování, ale situace v přečíslení nezužitkovali. Druhou branku vstřelil Kepl po asistenci Remiáše. Hradečtí hráči zahrozili po střele ze střední vzdálenosti, která skončila na tyči.

Druhý poločas plzeňští hráči navázali na dobrou obrannou činnost z prvního dějství, avšak ve fázi útočné jejich rychlé akce postrádaly přesnost. Možnosti ke vstřelení třetí branky měli Selnar a Patrovský, ale neproměnili. V závěru Hradec snížil a vytvořil si velikou příležitost k vyrovnání, ale v poslední minutě při Viktorii stálo štěstí. Z následného protiútoku dokázali rozhodnout o vítězství, když míč do branky dorazil Hranáč.

Hodnocení trenéra

„Vzhledem k průběhu hry je pro nás vítězství zasloužené a povzbuzující do závěru podzimní části,“ hodnotí utkání trenér Jiří Žilák.


FC Hradec Králové U16 – FCVP U16 2:3pen (1:0)

Branky Viktorie: 50. Václavík, 72. Fišer
Plzeň: Edelman - Halász, Zikmund, Fišer, Žilák - Ruda, Pavlík (71. Kuhajda), Dotzauer (52. Lehký) - Václavík, Pecháček, Kavka (57. Kotěšovec)

Komentář
Úvod utkání patřil viktoriánům, kteří si v prvních dvaceti minutách vypracovali pět zajímavých příležitostí před brankou Hradce, nicméně bez brankového vyjádření. A tak se následně do šancí začal dostávat i domácí Hradec a jednu z nich dokázal proměnit, a proto poločas skončil 1:0 pro Hradec.

Na začátku druhého poločasu udělali plzenští chybu v rozehrávce, kterou hradečtí potrestali, a bylo to již 2:0. Nicméně Viktoria nesložila zbraně a 5 minut po obdržené brance snížil Václavík po přihrávce od Rudy na 2:1. K zaslouženému vyrovnání došlo v 72. minutě, kdy se po centru Žiláka trefil Fišer. Utkání skončilo 2:2 a o konečném vítězi rozhodovali pokutové kopy, ve kterých byli šastnější viktoriáni.

Hodnocení trenéra

„Velmi zajímavé utkání. V prvních 20. minutách jsme byli lepším týmem, ale selhali jsme v koncovce, což ovlivnilo průběh utkání. Následně jsme přestali být aktivní a domácí nás začali přehrávat a na rozdíl od nás, alespoň dvě své příležitosti proměnili. Dokázali jsme vyrovnat a následně zvládnout i penaltový rozstřel, což je obrovsky cenné. Nicméně v tomto utkání nás zradila opět koncovka a někdy i v rozehrávce jsme byli málo aktivní v nabídce. Závěrem pak musím zdůraznit, že bylo skvělé vidět, jak se celý tým radoval po vyrovnávající brance a následně i po zvládnutém penaltovém rozstřelu. Fotbal přináší emoce a je vynikající, když fotbalem kluci žijí,“ hodnotí utkání trenér Josef Parlásek.