Chytal podruhé v sezoně a podruhé vychytal nulu. Stejně jako doma proti pražské Dukle, ani v Jablonci nepropustil za svá záda jediný míč. Aleš Hruška společně s záložníkem Martinem Zemanem pak zhodnotili utkání.

„Jablonec byl těžký soupeř. Doma bývá vždy silný, jsem hrozně rád, že jsme to dneska zvládli,“ říká Zeman. „Vezeme si tři body, takže super. Po herní stránce to nebylo úplně ideální, ale výhru bereme, psychickou vzpruhu jsme potřebovali,“ dodává záložník Viktorie Plzeň.

Podobně hovořil i Aleš Hruška. „Bylo to náročné utkání, ale jako tým jsme ho zvládli a ubojovali. Ani se nedá moc hovořit o tom, že jsme to uhráli, ale spíše o ubojování. Když se vám ne extra daří, tak jsou ty tři body vždycky důležité,“ uvědomuje si brankář Plzně.

Podle Martina Zemana chyběla většímu klidu druhá branka, na kterou byly příležitosti například zkraje druhé půle. „Kdybychom ji přidali, mohl být klid, ale takhle z toho bylo zbytečné drama. Každopádně se nám podařilo vyhrát, což je důležité,“ podotýká Zeman.

Aleš Hruška ve druhém utkání za Viktorii vychytal druhé čisté konto. „Nejsem ale ten typ gólmana, co hrál fotbal kvůli nulám. Jsem vděčný za to, že jsem v Plzni a že se vyhrává,“ odmítá sebeuspokojení. „V lize není nikde lehké vyhrát,“ uzavírá.

Fotogalerie