Viktoria Plzeň ve středu večer postoupit do play off Ligy mistrů nedokázala. Po porážce 1:4 od FCSB je odkázána bojovat v play off Evropské ligy. Trenér Pavel Vrba po nezvládnutém utkání jen těžko hledal slova.

„Začátek utkání nám vyšel, mohli jsme dát první branku. Z první vážnější situace jsme dostali branku. Na druhou stranu v 68. minutě jsme díky naší převaze vyrovnali. Následných osm minut nechápu, to byl zkrátka kolaps. Chyby, nedůraz, špatné postavení, inkasované góly. Soupeř si pak závěr zápasu pohlídal a my jsme nedokázali reagovat,“ hodnotí. „Dnes jsme postavili to nejsilnější, čím momentálně disponujeme. Bohužel to nestačilo,“ dodává Vrba.

Plzeň proti FCSB inkasovala dvakrát ze hry, jednou z přímého kopu a penalty. „Když jsem viděl branky, které jsme dostali, musím říct, že celá naše obranná fáze měla být důraznější. V defenzivě bychom měli být silnější, přesnější. Při rozehrávce bych očekával větší jistotu, než jsme dnes předvedli. Kvalita soupeře dnes byla taková, že nás za každou chybu potrestal,“ uvědomuje i Vrba.

V utkání inkasovali viktoriáni osm žlutých karet a jednu červenou. „Myslím, že červená karta byla asi správná. Upozorňovali jsme hráče, a se nenechají vyprovokovat, bohužel se stal opak. Některé žluté karty se můžou zdát jako přísné, ale je to zřejmě trend při rozhodování sudích. Některé věci jsme si měli uhlídat a nediskutovat s rozhodčími. V tomto měli být naši hráči disciplinovanější, než dnes byli. Michael patřil k nejlepším na hřišti, ve hře nechal všechno, dal branku a vynikal. To, co udělal, do fotbalu nepatří. Věřím, že se z toho poučí,“ přikyvuje.

Po dobrém začátku zápasu to pro Plzeň může znamenat vystřízlivění. „Udělali jsme tři kroky vpřed, dnes jsme ale udělali čtyři vzad. Po Bukurešti a Dukle jsme se mohli cítit dobře, ale dnešní zápas nás posadil na zadek. Budeme muset změnit hodně věcí, abychom se dostali tam, kde jsme byli po Dukle,“ uzavírá Pavel Vrba.

Fotogalerie