FC Viktoria Plzeň ve čtvrtek 3. prosince odehraje odvetu osmifinále MOL Cupu proti Zbrojovce Brno. Na Moravu si Západočeši odvážejí domácí výhru 2:1 a svěřenci trenéra Karla Krejčího na nic jiného než na postup nemyslí.

„Doma jsme si vytvořili náskok a určitě to může být výhoda. Brno musí dát gól a tím pádem bude otevírat obranu. To by nám mohlo hrát do karet. Jedeme si pro postup a chceme tam vyhrát,“ říká záložník Patrik Hrošovský.

Slovenský záložník stejně jako jeho paráci z reprezentace Ďuriš a Kozáčik do úvodního utkání nenastoupili, protože se první zápas hrál během reprezentační přestávky. „Hráli kluci, kteří tolik šancí nedostávali, po utkání nám volali, že jsme vyhráli. Zvládli to skvěle a my chceme na domácí výhru navázat,“ dodává Hrošovský.

V Brně hrála Viktoria na konci října ligový zápas a červenomodrým utkání vůbec nevyšlo. Po matném výkonu prohráli 1:0. „Ligový zápas v Brně se nám vůbec nepovedl a nesmíme nikde podobný výkon zopakovat. Je to pro nás takové ponaučení. Brno má v útoku šikovné hráče a na ně si musíme dát pozor,“ doplňuje středopolař Plzně.

Zbrojovka viktoriánům určitě postup nedá zadarmo a hráči se připravují na velmi tuhý boj. „Brno je hodně nevyzpytatelný soupeř. Naposledy, když hráli se Spartou, dlouho hráli o skvělý výsledek. Nebude to u nic vůbec jednoduché, ale my chceme v poháru dojít co nejdál,“ uzavírá Patrik Hrošovský.