Do Říma kromě áčka míří také tým U19, který čeká druhý duel v rámci UEFA Youth League. Proti domácímu AS se v úterý od 14:30 představí na stadionu Tre Fontane. Co od zápasu očekává hlavní trenér Jiří Žilák?

„AS Řím je na tom fotbalově ještě lépe, než bylo CSKA Moskva. První utkání sice prohrál s Madridem 1:3, ale měl hodně střeleckých příležitostí a v zápase určitě nezklamal. Čeká nás špičkový mládežnický tým a skvělá konfrontace,“ vyhlíží duel trenér Žilák.

Úvodní duel v rámci UEFA Youth League zvládl jeho tým remízově 1:1 v Přešticích právě s ruským soupeřem. „Věřím a vnímám to, že tehdy jsme si prošli úvodní nervozitou a z hráčů to už spadlo. První utkání máme za sebou, nervozita bude menší a snad se nám lépe podaří i úvod zápasu,“ věří kouč.

Juniorka má na kontě šest ligových výher v řadě, dorost U19 pak pět. Oba celky, z nichž se tým pro UYL skládá, tak mají vynikající formu. „Věřím tomu, že výsledkové a herní úspěchy dokážeme přenést i do tohoto utkání. Soupeř je ale nesmírně kvalitní, čeká nás špičkový mládežnický celek a cenná konfrontace. Těším se na to,“ říká Jiří Žilák.

Před zítřejším odletem ještě dnes mladí viktoriáni absolvují trénink. Na výjezd už se těší. „Po ligových zápasech, které jsme teď odehráli, přichází taková fáze těšení. Hráči si vyzkouší, jaké to je, když se létá na pohárová utkání. Budou mít veškerý servis jako mívá A-tým, takže poznají něco velmi zajímavého. To je podle mě také jeden z důvodů, proč UEFA tuto soutěž pořádá. Hráči, kteří mají perspektivu na seniorský fotbal, si vyzkouší vše, co obnáší evropské poháry,“ těší Žiláka.

Utkání se hraje v úterý od 14:30 na stadionu Tre Fontane. Po jeho skončení se celý tým společně přesune na Stadio Olimpico, kde od 21:00 budou v akci A-týmy. Držíme všem viktoriánům palce!