FC Viktoria Plzeň vstoupí do jarní části Synot ligy v neděli 14. února soubojem se Slováckem. Klub z Uherského Hradiště si na podzim ze západu Čech odvezl bod za remízu 2:2 a viktoriáni tak tuší, že je nečeká jednoduchý zápas.

„Na zápas se těším hodně, ta zima byla dlouhá. Bude to náročný zápas, u nich nám to nikdy moc nešlo. Vlastně i na podzim nás doma obrali o body, takže tam musíme makat a chceme vyhrát. Pokusíme se vstoupit do nového roku vítězně,“ říká záložník Jan Kovařík.

Viktoriáni mají za sebou náročnou zimní přípravu, během které absolvovali soustředění v Turecku a na Maltě. „Příprava byla náročná, ale nevymykalo se to jiným přípravám, které jsem tady v Plzni zažil. Na jaro budeme dobře připraveni,“ zamýšlí se krajní záložník.

V zahraničí odehrála Plzeň celkem pět přátelských zápasů, ve kterých se jí výsledkově příliš nedařilo. Porazila pouze norský Stabaek. „Vezmeme si z těch zápasů ponaučení, a když se vyvarujeme zbytečných chyb, tak to do ligy přeneseme v dobrém slova smyslu. Mrzí všechny špatné výsledky, ale například s Legií Varšava jsme určitě měli vyhrát,“ dodává Kovařík.

Viktoria je po podzimní části na prvním místě tabulky s tříbodovým náskokem na Spartu. „Kdybychom nevěřili v titul, tak ani nemá cenu hrát. Chceme zopakovat minulé jaro, ve kterém se nám dařilo, a udělat titul,“ uzavírá Jan Kovařík.