Viktoria Plzeň vybojovala z utkání s Teplicemi bod, přestože prohrávala v 82. minutě zápasu o dvě branky. Trenéra Pivarníka mrzel nejen počet obdržených gólů, ale především způsob, kterým jeho tým inkasoval.

„První poločas jsme prošustrovali. Chyběl nám v něm větší pohyb, náběhy, sprinty a navíc jsme se dopouštěli ztrát balónů. V represinku jsme se nedokázali dostat do situací, kdy můžeme získat míč. Soupeř se naopak po zisku míče dostával do zakončení. Ve druhém poločase jsme změnili rozestavení a přidali do hry útočníka. Za nás to byl ve druhé půli lepší zápas. Škoda, že z komické situace jsme dostali první gól. Po něm jsme vytvářeli na soupeře velký tlak, bohužel jsme inkasovali podruhé a museli výsledek dotahovat. V zápase, ve kterém nesmíme udělat chybu, jsme udělali dvě hrubky. Ty nás stály domácí vítězství,“ hodnotí utkání Roman Pivarník.

Hodně diskutovaná bude hlavně situace před první brankou, kdy Jan Kopic u rohového praporku posunul míč, což z hlediska pravidel bylo bráno jako rozehrávka. Teplický Krob využil situace a přihrávkou na Nivalda založil gólovou akci. „Musím se podívat na opakovaný záběr, ale toto se zkrátka nesmí stávat. Ještě více mě ale možná naštvala neochota našich dvou hráčů vrátit se sprintem zpátky. Když padl gól, stáli dál na soupeřově polovině na rozdíl třeba od Hubníka, který se vracel sto metrů a stihl se ještě zapojit do obrany. To mě zaráží,“ rozebírá Pivarník. „Úmyslná rozehrávka to určitě nebyla, protože takový signál nemáme. Pro mě to je nepochopitelné a neumím to objektivně zhodnotit,“ dodává.

Podobně jako v Karviné musela Plzeň dotahovat skóre. „Do tempa se musíme dostat hned, ne až když je zle. Je škoda, že nedokážeme hrát víc bez zábran v celém zápase. Hrát fotbal tak, že nechcete chodit do osobních soubojů, nejde. V takovém zápase chci zkrátka víc,“ má jasno plzeňský trenér.

Fotogalerie