Brankářská Akademie FC Viktoria Plzeň se v letošní sezóně pomalu blíží ke svému konci a i její čtvrtý ročník lze hodnotit velice pozitivně. Všichni zúčastnění brankáři se zlepšují v chytání míče, koordinaci a řada brankářů udělala velký posun i v reakčních schopnostech. Na jeden z tréninků dokonce dorazili i trenér brankářů Martin Ticháček a třetí gólman Viktorie Dominik Sváček, přivezli s sebou i mistrovský pohár.

„Kategorie máme rozdělené podle ročníků. Nejstarší kategorie je U16 a nejmladší U8. Do kategorií jsou brankáři řazeni podle stejného ročníku narození, jelikož se s nimi pak lépe pracuje na jednotlivých detailech. Naše akademie slouží pro všechny brankáře z Plzně a okolí, ale také je určena i pro brankáře z menších měst nebo vesnic,“ informuje trenér brankářů u žákovských celků FC Viktorie Plzeň Jan Levý. „V akademii se snažíme brankáře co nejlépe připravit na jejich brankářské kariéry. A v neposlední řadě je cílem, aby naši svěřenci zažili na vlastní kůži způsob, jak se trénuje v nejlepším klubu v České Republice,“ dodává Levý.

„Za čtyři roky je za námi velký kus práce, kdy už prošlo akademii přes 100 brankářů! Pravidelně od nás odchází brankáři do regionálních akademii a ostatní se stávají oporami svého klubu. Například David Ivanič se dostal i do reprezentace U15! Velký úspěch, Davidovi přejeme i mnoho dalších úspěchů!“ těší Levého.

Brankáře ještě čeká jeden velký zážitek a splnění snu v bonusovém tréninku, kdy se budou moci setkat s jedním z nejlepších brankářů a vítězem Ligy Mistrů Petrem Čechem. „Petr přijal moje pozvání a jsem velmi poctěn, že nám vyhověl a udělal si na naší akademii volnou chvilku. Pro tak významnou osobnost, jako Petr Čech je, není vůbec lehké si ve svém nabitém programu najít volnou chvilku. A proto si velmi vážím jeho vstřícnosti vůči naší akademii a ochotu pomoci začínajícím brankářům,“ vzkazuje Jan Levý.

„Velice rád bych poděkoval všem brankářům za super tréninky a rodičům za výbornou organizaci, spolupráci i komunikaci s nimi. Poděkování patří i všem trenérům, co se výborně připravují na tréninky,“ říká hlavní garant projektu Jan Levý. Na brankářské akademii se podílejí Jiří Krbeček, Vojta Mareček, Martin Ticháček, Marek Špiroch a Petr Berka. Za celý nᚠorganizační tým velmi děkuji vedení FC Viktorie Plzeň, jelikož nám dává důvěru a plnou podporu k fungování brankářské akademie v Plzeňským kraji,“ doplňuje Levý.

Právě zmíněný trenér brankářů Viktorie Martin Ticháček se společně s třetím gólmanem A-týmu Dominikem Sváčkem přišli podívat na jeden z tréninků. S sebou kromě kartiček k podepisování přinesli také mistrovský pohár.

„Pátý ročník brankářské akademie je již naplánován na 11. září a všechny brankáře i jejich rodiče budeme včas kontaktovat. Pro případné nové zájemce jsou stále k dispozici volná místa. Veškeré informace o akademii, i jak syna nově přihlásit, najdete na našich stránkách www.brankarifcvp.cz Všem přeji hezké prázdniny a těším se na pátý ročník brankářské akademie FC Viktoria Plzeň," uzavírá Jan Levý.