Nablýskaný stadion, vyzdobený grafikami v barvách UEFA Champions League, na středu hřiště nachystaná obří plachta symbolizující fotbalový míč. Doosan Arena se převléká do slavnostního hávu tak, aby bylo ve středu úderem 21. hodiny vše nachystáno na velkou bitvu mezi Viktorkou a CSKA! Lístky jsou v prodeji už jen dnes.

Bezprostředně po skončení ligového duelu s Opavou se do práce pustil celý technický úsek. Bylo nutné stadion kompletně uklidit a hlavně odstranit veškeré reklamy. Pracovalo se dlouho do noci a celou neděli. V pondělí ráno už si naprosto „čistý“ stadion převzali pracovníci UEFA, který jej začali oblékat do slavnostního. "Byl to poměrně náročný proces po organizační i logistické stránce. Vyčištěn musel být vnitřek Doosan Areny, její pl᚝ i bezprostřední okolí stadionu," říká technický ředitel TomᚠSamec.

Na dnešek jsou již naplánovány oficiální tiskového konference obou týmů, následují i oficiální tréninky. „Stadion tedy musí být odpoledne již plně nachystán, vše na svém místě a funkční. Celý proces má detailní minutový harmonogram, jenž musí být dodržený. Klub v tomto ohledu čerpá z bohatých zkušeností z minulých ročníků jak v Lize mistrů, tak i Evropské lize. Dá se říci, že jsme již sehraný tým a každý přesně ví, co má dělat,“ vysvětluje mluvčí klubu Václav Hanzlík.

Štáb UEFA, který se o orgazizaci zápasu stará, čítá přibližně 40 lidí. „Mají rovněž jasně rozdělené pravomoce. Někdo dohlíží na podmínky pro televize, média, jiný zase kontroluje branding stadionu či ticketing,“ dodává mluvčí. Liga mistrů prostě vyžaduje nejvyšší kvalitu nejen na hřišti, ale i co se týče organizace a připravenosti. A všichni viktoriáni jsou hrdí, že mohou být součástí této elitní společnosti.

Pokud chcete výjimečný zážitek vidět na vlastní oči, máte dnes poslední možnost pořídit si vstupenky na středeční duel. „Z bezpečnostních důvodů se již nebudou vstupenky prodávat v den utkání. Je to standardní proces při zápasech Evropských pohárů. Fanoušci si je tedy mohou pořídit ještě během úterý na pokladnách Doosan Areny. V prodeji jsou ještě lístky, které ze svých rezervací nevyužila UEFA a my je našim fanouškům můžeme tedy nabídnout,“ uzavírá Václav Hanzlík.

Viktoriáni, již zítra. UEFA Champions League je zpátky v Plzni!

Fotogalerie