Stadion ve Štruncových sadech čeká už ve středu večer opravdu zatěžkávací zkouška. Zápas století – utkání s trojnásobným úřadujícím šampionem UEFA Champions League a nejúspěšnějším týmem světa, španělským Realem Madrid.

Zástupci Realu Madrid přijeli na inspekci zhruba měsíc před utkáním a vše si zdokumentovali. Narozdíl od ostatních TOP evropských týmů se rozhodli, že uskuteční svoji předzápasovou tiskovou konferenci přímo na stadionu.

Zhruba 10 dní dopředu obdrželi zástupci Viktorie také seznam věcí vyžádaných do kabiny a pro trénink. „Jde o standardní věci, které jsou běžné pro největší kluby. Je dbáno na každý detail a samozřejmě je vše ve větším množství. Do šatny jsme tak připravovali například šest masážních lehátek nebo dva rotopedy. Soupeř vyžaduje standardně také led na regeneraci a hodně ovoce, u něhož je dbáno i na pestrost,“ poodhaluje zákulisí příprav před tímto mimořádným duelem tiskový mluvčí Václav Hanzlík.

U týmů jako Real Madrid je každý pohyb ostře sledovaný. „Real zde bude standardně dva dny, přiletí v úterý a po zápase odlétá domů. Co se týká doprovodu nebo zástupců médií, bude zde vše ve vyšších počtech. Například pozice pro flash rozhovory bude mít 7 televizí. Musela na to být speciálně vyklizena jedna kancelář, kde jsou umístěny panely pro 3 televize,“ doplňuje Hanzlík.

Viktoriány proti gigantovi ze Španělska bude sledovat téměř celý svět. „Zápas s Realem Madrid bude vysílat prakticky celá Jižní Amerika, středeční duel tak uvidí fanoušci v Brazílii nebo Argentině. Utkání bude přenášeno také v části Severní Americe,“ prozrazuje Václav Hanzlík.

Velký zájem o tento zápas u široké veřejnosti samozřejmě reflektuje i nadprůměrnou pozornost nejen tuzemských médií. „Pro toto utkání registrujeme zhruba 200 akreditovaných novinářů z celé Evropy, např. z Německa, Rakouska, Polska, Švédska, Slovenska nebo Itálie. Zatím nebylo v Doosan Areně nikdy více novinářů,“ říká tiskový mluvčí Viktorie.

Zajímavostí je například působení klubové televize Realu Madrid. „Zástupci TV našeho soupeře budou vysílat živě i předzápasový trénink. Celkem jich do Plzně přijede jedenáct a mezi nimi jako expert i klubová legenda Roberto Carlos,“ dodává Hanzlík.

Stadion je jako tradičně na utkání UEFA Champions League očištěn od všech reklam, v pondělí ráno se Doosan Arena začala oblékat do barev nejprestižnější fotbalové soutěže světa. „Ve středu odpoledne pak proběhne test nástupu na hymnu Ligy mistrů. V tu dobu už musí jet vše na sto procent,“ uzavírá Hanzlík.