Zasloužené tři body. Fotbalisté Viktorie Plzeň do devatenácti let předvedli výborný výkon a po gólech Václava Míky, Matyáše Kodýdka, Martina Rudy a Pavla Šulce porazili Legii Varšava 4:2. V neděli od 13 hodin si v tréninkovém areálu v Luční ulici zahrají o 3. místo s West Bromwich Albion.

Sobotní zápas začal úplně opačně než ten páteční, viktoriáni vedli už ve 14. minutě 3:0. „Extrémně nám vyšel vstup do prvního poločasu, kdy jsme dali brzké góly a byli hodně aktivní. Vytvářeli jsme si opravdu spoustu střeleckých příležitostí,“ těšilo trenéra Jiřího Žiláka.

Do druhé půle ale Západočeši nevstoupili zrovna šastně a po pěti minutách byl rozdíl jednogólový. „Zaspali jsme a během několika chvil jsme si nechali dát hodně podobné branky, kdy jsme důsledně nebránili hráče v pokutovém území,“ vysvětlil Žilák.

Plzeňští ale deset minut před koncem přidali pojišovací gól a nakonec se radovali z výhry 4:2. „Dneska jsme zápas odehráli s větší kvalitou, s lepším pohybem a zaslouženě jsme vyhráli. Měli jsme opravdu velké množství šancí,“ měl radost kouč.

Žilák byl také rád, že se mladíci od pátečního duelu s Rangers zlepšili v práci s míčem a kombinaci. „Byli jsme lepší v nabídce a s tím souvisí i to, že bylo komu přihrát. Celkově jsme odehráli zápas kvalitněji,“ uzavřel hodnocení.

Viktoriáni si tak v neděli od 13 hodin zahrají o 3. místo s anglickým celkem West Bromwich Albion. O 5. místo si to rozdají dnešní soupeř Plzně Legia Varšava a Hertha Berlín, odpoledním finále uzavřou jubilejní 15. ročník Memoriálu Stanislava Štrunce Glasgow Rangers a MŠK Žilina.

Sobotní výsledky

Legia Varšava – Glasgow Rangers 1:1 (fotogalerie ZDE)
Góly: Rosolek – Kelly

West Bromwich Albion – MŠK Žilina 1:1
Góly: Morton – Ilko

Legia Varšava – FC Viktoria Plzeň 2:4
Góly: Rosolek, Lisowski 
– Míka, Kodýdek, Ruda, Šulc

MŠK Žilina – Hertha Berlín 4:1 (fotogalerie ZDE)
Góly: Gerebenits, Bican, Holan, Krisica 
– Gözüsirin

Nedělní program

O 5. místo
Legia Varšava – Hertha Berlín (11:00, Černice)

O 3. místo
FC Viktoria Plzeň – West Bromwich Albion (13:00, Luční ulice)

Finále
Glasgow Rangers – MŠK Žilina (15:00, Luční ulice)

Fotogalerie