Devatenáctka porazila v Tlučné českobudějovické Dynamo 6:0, osmnáctka dala jen o jednu branku méně Sokolovu. Dorost U17 porazil soupeře z jihu Čech 4:1, nejmladší dorost prohrál. Starší žáci vyhráli shodně 1:0 v Liberci, mladší žáci pak neuspěli na Spartě a ženy nadělily brněnským Horním Heršpicím populárního bůra.

Dorost U19

Paráda! Dorost U19 se skvěle naladil před prvním duelem v rámci UEFA Youth League, když na hřišti v Tlučné přejel českobudějovické Dynamo 6:0. Našli se dva dvougóloví střelci – Pavel Šulc s Jakubem Selnarem, ještě před nimi se jednou trefili Pavel Hezoučký a Václav Míka.

FCVP U19 – České Budějovice U19 6:0
Branky: 3. Hezoučký, 52. Míka, 56. Selnar, 71. Selnar, 80. Šulc, 86. Šulc.
Sestava: Mařík – Plecitý (46. Halász), Míka (C), Gabriel, Žilák – Ruda (74. Kodýdek), Pek, Šulc – Selnar (72. Václavík), Vrba, Hezoučký.
Hodnocení trenéra Jiřího Žiláka: „Od začátku jsme byli lepším, akorát v prvním poločase jsme nevyužili šance, které jsme měli, proto to bylo jenom 1:0. Ve druhé půli se nám povedlo zpřesnit finální fázi, vstřelili jsme dva rychlé góly a na hřišti už jsme poté dominovali. Šlo o velice slušné utkání, vítězství bylo naprosto zasloužené.“

FOTOGALERIE ZDE

LIGOVÁ TABULKA ZDE

Dorost U18

Viktoriáni šli na hřišti v Rakové do vedení díky Václavu Uzlíkovi již ve třetí minutě. Stav 1:0 platil velice dlouho, pytel s góly se roztrhl až v závěrečné čtvrthodině, kdy se postupně prosadili domácí TomᚠKuhajda, Roman Popovič (2x) a LukᚠVáclavík. Viktoria tak vyhrála 5:0.

FCVP U18 – Sokolov U19 5:0
Branky: 3. Uzlík, 75. Kuhajda, 78. Popovič, 80. Popovič, 87. Václavík.
Sestava: Novák – Pavlík (74. Petrmichl), Strmiska, D. Fišer (C), Koranda – Uzlík, Kuhajda, Lehký (70. Kotěšovec) – Václavík, Pecháček (76. Královec), Kavka (59. Popovič).
Hodnocení trenéra Jaroslava Kovaříka: „Od začátku byl zápas v naší režii. Kluci přistoupili k utkání dobře a pomohl nám brzký gól. Soupeř za stavu 1:0 kladl odpor, ale při druhé brance už se složil a defakto jsme zápas ovládli. V průběhu prvního poločasu nám chyběla lepší předfinální a finální fáze, měli jsme náznaky šancí a mohli rozhodnout mnohem dříve. Přístup a nasazení hráčů ale bylo v pořádku, jde o zasloužené vítězství, které jsme mohli vyjádřit ještě větším počtem gólů, na čemž budeme muset zapracovat.“

FOTOGALERIE ZDE

LIGOVÁ TABULKA ZDE

Dorost U17

Se soupeřem z jihu Čech si v Tlučné poradil i dorost U17. Do vedení šel v závěru prvního poločasu brankou LukᚠVostárka, na startu druhé půle ale srovnával TadeᚠBečvář. Další branky už padaly jen do českobudějovické sítě, když se za Viktorii prosadil dvakrát během 13 minut Jan Kolerus a vše v závěru potvrdil brankou na 4:1 Martin Patrovský.

FCVP U17 – České Budějovice U17 4:1
Branky: 45. Vostárek, 56. Kolerus, 69. Kolerus, 90. Patrovský – 54. Bečvář.
Sestava: Ivanič – Šoul, Kolerus (C), Petržílka, Šimek (84. Řezníček) – Vostárek, Novický, Tesař (66. Pešek) – Koželuh (46. Kronus), Krátký (84. Patrovský), Renza (66. Kortan).
Hodnocení trenéra Ondřeje Šimla: „O víkendu jsme odehráli bojovné utkání proti odhodlanému a nepříjemnému soupeři. Během zápasu jsme měli více ze hry a i jsme si vytvořili více možností ke vstřelení gólu. Skóre otevřel před koncem 1. poločasu LukᚠVostárek. Ve druhé půli soupeř srovnal, ale pak se nám dvakrát podařilo se prosadit po rohovém kopu Honzou Kolerusem. V závěru zápasu přidal čtvrtý gól Martin Patrovský.“

FOTOGALERIE ZDE

LIGOVÁ TABULKA ZDE

Dorost U16

Špatný start o všem rozhodl. Šestnáctka již ve 13. minutě zápasu s Baníkem Sokolov prohrávala 0:3, pár minut po začátku druhého dějství navíc inkasovala čtvrtou branku. Posléze dvěma brankami ve dvou minutách vykřesal naději Milan Krůta, ale na více už se domácí tým nezmohl.

FCVP U16 – Sokolov U17 2:4
Branky: 54. Krůta, 56. Krůta – 1. Peška, 9. Bílek, 13. Kavka, 46. Peška.
Sestava: Langr – Šticha (46. Štůla), Vacek, Ferko, Oravec – Vanc, Sojka, Krůta (84. Brož) – Nedvěd (60. Titl), Jedlička (C) (72. Holík), Aubrecht (79. Prokop).
Hodnocení trenéra Josefa Parláska: „Proti Sokolovu jsme měli katastrofální vstup do utkání a po sérii chyb jsme ve 13. minutě prohrávali 0:3. Od třetí inkasované branky jsme začali soupeře přehrávat, bohužel jsme byli nekvalitní v předfinální fázi, potažmo v zakončení, a tak první poločas skončil 0:3. Do druhého poločasu jsme šli s cílem co nejdříve vstřelit kontaktní gól, bohužel jsme ve 30. sekundě, opět po individuální chybě, inkasovali 4. gól. V 54. a v 56. minutě se nám po pěkných akcích podařilo snížit na rozdíl 2 branek, nicméně vyrovnat se nám již nepodařilo, by jsme si vynutili převahu a soupeře jsme přehrávali. Opět jsme několikrát selhali v předfinální fázi a zakončení. Soupeř vstřelil 4 góly, my pouze 2, a tak je vítězství Baníku zasloužené. Doufejme, že toto utkání bude pro naše hráče cennou zkušeností a dokážou se z chyb ponaučit.“

LIGOVÁ TABULKA ZDE

Žáci U15

Zápas žáků U15 v Liberci rozhodla jediná branka, kterou v 63. minutě vstřelil plzeňský Jaroslav Rádl. Tým trenéra Štěpána Havránka tak vyhrál všechny tři dosavadní ligové duely, a to hrál pokaždé na hřišti soupeře.

Liberec U15 – FCVP U15 0:1
Branka: 63. Rádl.
Sestava: Kunesch – Rádl, Vach, Mertl, Falout (C) – Kamenský, D. Pracht (59. Rajtmajer) – I. Vonásek (36. Prokop), Secký, Doubek (65. J. Vonásek) – D. Keltyčka (43. Kule).
Hodnocení trenéra Štěpána Havránka: „V utkání jsme předvedli slušný výkon, kterému však chyběly góly. V prvním poločase jsme byli lepším týmem, lépe jsme kombinovali, ke gólu chybělo opravdu málo. Domácí brankář minimálně ve dvou situacích svůj tým výrazně podržel. Druhý poločas byl vyrovnanější, i přesto jsme měli opět šance ke skórování. Herně se nám dařilo, přechod do útoku i obranná fáze byly dobré, jen ten gól nám chyběl. Kluci předvedli solidní výkon, a proto celkově zaslouží pochvalu.“

LIGOVÁ TABULKA ZDE

Žáci U14

Totožného výsledku dosáhli o rok mladší žáci U14, kteří v Liberci vyhráli zásluhou trefy Martina Šota ze 45. minuty. Také celek trenéra Martina Vísnera má zatím po třech venkovních duelech stoprocentní bilanci, navíc s pěkným skóre 12:1.

Liberec U14 – FCVP U14 0:1
Branka: 45. Šot.
Sestava: Krištofovič – Fremr (40. Kulišan), Gaszczyk (C), Si. Horváth, Tůša (36. Šot) – Gadač (36. Vilímek) – Novák (36. Hašek), Soběhart (36. Se. Horváth), Němec, Trojan – Houdek (36. Soupír).
Hodnocení trenéra Martina Vísnera: „Dnes nám v utkání chyběla jednoznačně větší střelecká efektivita. Dlouho jsme se nedokázali gólově prosadit a postupem času zavládla i jistá netrpělivost z neproměňování jasných gólových příležitostí, čímž jsme soupeře pustili do hry. Utkání bylo otevřené do poslední minuty a přestože jsme měli více ze hry, tak se jednalo o náročný zápas. Poučení by spíše mělo být v trpělivosti a klidu při hře s míčem, který nám stále v těžkých utkáních chybí. Kluci však utkání odmakali a společně si mohli zakřičet.“

LIGOVÁ TABULKA ZDE

Žáci U13

Třináctka se Spartou dlouho držela vyrovnaný krok, vedení se přetahovalo z jedné strany na druhou. Za Plzeň skórovali Karel Kardoš, Matěj Honomichl a Erik Dulík. Ze stavu 3:3 už se ale domácí celek dokázal utrhnout a nakonec slavil vítězství v poměru 7:3.

Sparta Praha U13 – FCVP U13 7:3
Branky Plzně: 4. K. Kardoš, 16. Honomichl, 51. Dulík.
Sestava: Basl (45. Sutr) – Hodek (45. Kučera), Paidar (45. Toman) – Benajtr (30. Čonka, 60. Lemon), Chalupa (C) (45. Dulík), D. Kardoš (30. K. Kardoš, 60. Sivák) – Bezděk (45. Honomichl), Šlegel (45. Baštář).
Hodnocení trenéra Josefa Šnebergera: „Tradičně se Spartou šlo náročné utkání, ve kterém bylo vidět mnoho povedených věcí. Zápas se rozhodl ve třetí třetině, nenavázali jsme na výkony z předchozích dvou. Sparta vyhrála zaslouženě, je třeba to přiznat a připravovat se dále, abychom se příště mohli radovat my.“

LIGOVÁ TABULKA ZDE

Žáci U12

Nejmladší žáci prohráli na Spartě 2:7. Domácí celek vedl od 4. minuty, poté ale dvěma brankami zvrátil stav zápasu Matěj Sýkora. Jenže sparané se poté dostali do střelecké formy a nastříleli šest branek za sebou.

Sparta Praha U12 – FCVP U12 7:2
Branky: 4. Uhrin, 31. Chrastina, 47. Nechvátal, 56. Chrastina, 58. Duška, 80. Chrastina, 82. Nechvátal – 6. Sýkora, 20. Sýkora.
Sestava: Šilhavý, Peleška – Velich, Arnošt, Kopecký, Kubrycht, Peklo, Čoka, Fink, F. Růžička (C), O. Růžička, Stehlík, Stejskal, Sýkora, Šádek, Pinc, Šneberger, Vacek.

LIGOVÁ TABULKA ZDE

Ženy

Pěkné utkání se odehrálo v Dobřanech, kde ženy přivítaly Lokomotivu Brno Horní Heršpice. Přestřelku vyhrály 5:3, ale nerodilo se to vůbec snadno. Ačkoliv jako první skórovala domácí Marie Mikešová, hostující hráčky skóre otočily a vedly po poločase 2:1. Lenka Karasová sice v 51. minutě srovnala, ale Jade Alison Abarca vrátila brněnskému týmu vedení. Od 72. minuty už pálily jen viktoriánky. Vyrovnala Petra Markelová, čtyři minuty nato dala na 4:3 Petra Tauberová z penalty a v závěru potvrdila vítězství Plzně Adéla Radová.

FCVP ženy – Lokomotiva Horní Heršpice ženy 5:3
Branky: 5. Mikešová, 51. Karasová, 72. Markelová, 76. Tauberová (pen.), 90+2. A. Radová – 25. Pušková, 36. Kovaliková, 56. Abarca.
Sestava: Holíková – Ondrášková (C) (70. Švábová), Markelová, Tauberová, Kotrčová, Karasová (56. A. Radová), Pacandová, Mrázová, Šlajsová, Knödlová (46. Mášová, 90+3. Churanová), Mikešová (46. Beštová).

FOTOGALERIE ZDE

KOMPLETNÍ TABULKA ZDE

Foto: David Koranda