O víkendu byly v akci dorostenecké kategorie Viktorie Plzeň. Devatenáctka se sedmnáctkou dokázaly přivést výhry z daleké Karviné. Tým do 18 let padl se Slavií o jeden gól, U16 poprvé v sezoně prohrála.

Dorost U19

Nejstarší dorost Viktorie Plzeň vyhrál podruhé v řadě! V Karviné sice od 19. minuty po brance Jana Holzera prohrával 0:1, do poločasu ale stihl srovnat Jakub Selnar. Ve druhé půli se pak trefili jen viktoriáni Pavel Hezoučký s Pavlem Šulcem, což na západ Čech přineslo tři body.

Karviná U19 – FCVP U19 1:3
Branky: 19. Holzer – 38. Selnar, 49. Hezoučký, 60. Šulc.
Sestava: Mařík – Plecitý (73. Koželuh), Fišer, Gabriel, Žilák – Uzlík, Pek, Šulc (C) – Selnar, Vrba (67. Krátký), Hezoučký (76. Václavík).
Hodnocení trenéra Jiřího Žiláka: „První poločas byl vyrovnaný. V naší hře byly ztráty, které nás připravily o šance a také pohyb nebyl ideální. Ve 20. minutě jsme obdrželi lacinou branku po nedorozumění našich hráčů. Ve 38. minutě Selnar vyrovnal po dorážce. Ve druhém dějství jsme se zlepšili. Získávali jsme míče ve středu hřiště a vytvořili jsme si hodně šancí. Po krásné brance Hezoučkého a Šulce jsme se dostali do dvoubrankového vedení. Do šance jsme domácí již nepustili. Vítězství je především za druhý poločas pro nᚠtým zasloužené.“

LIGOVÁ TABULKA ZDE

Dorost U18

Tým U18 prohrál na hřišti Slavie nejtěsnějším možným rozdílem. Domácí šli již ve třetí minutě po trefě Bývalce do vedení, načež však srovnal hostující stoper Slavomír Strmiska. Vyrovnaný stav vydržel až do 76. minuty, kdy se prosadil slávistický Jurásek, který rozhodl o tom, že tři body zůstaly v Praze.

Slavia Praha U18 – FCVP U18 2:1
Branky: 3. Bývalec, 76. Jurásek – 17. Strmiska.
Sestava: Novák – Brož, Lehký, Strmiska, Petrmichl (46. Pavlík) – Ruda (C), Kuhajda (77. Královec) – Koranda (61. Popovič), Kodýdek (67. Kotěšovec), Kavka (85. Patrovský) – Pecháček.
Hodnocení trenéra Jaroslava Kovaříka: „Vůbec se nám nevydařil vstup do utkání, velice brzy jsme inkasovali. Celý první poločas se od toho odvíjel, nebyli jsme aktivní, nedostupovali jsme hráče, od někoho mi chybělo větší nasazení a chu porvat se o výsledek. Po poločasové pauze nastalo zlepšení a zhruba nějakých 30 minut tým fungoval dobře, měli jsme šance, šli jsme třeba do brejku a neproměnili jsme... Na 1:2 jsme inkasovali v závěru utkání po chybě. U některých hráčů mi chyběl lepší přístup.“

FOTOGALERIE ZDE

LIGOVÁ TABULKA ZDE

Dorost U17

Na gól v zápase týmu U17 se čekalo přes 70 minut. Viktorii poslal do vedení Adam Kronus, pět minut nato ale srovnal Oliver Jurčák. To ovšem nebylo vše, vítězný gól si tým trenéra Šimla schoval na poslední minutu základní hrací doby, kdy výhru Plzni vystřelil Daniel Tesař!

Karviná U17 - FCVP U17 1:2
Branky: 77. Jurčák – 72. Kronus, 90. Tesař.
Sestava: Drda – Koželuh, Kolerus (C), Řezníček, Šimek – Novický, Vostárek, Pešek (62. Tesař) – Kronus (80. Šoul), Krátký (53. Kortan), Renza (80. Votava).
Hodnocení trenéra Ondřeje Šimla: „Vydařil se nám vstup do zápasu, byli jsme aktivní a přímočaří. V první půli jsme si vytvořili tři, čtyři šance, ale bohužel jsme je nedokázali proměnit. Soupeř spíše hrozil z nakopávaných míčů a ze standardních situací. Ve druhém poločase se nám nejprve podařilo vstřelit gól, ale bohužel nebyl uznán pro ofsajd. V 72. minutě se prosadil krásnou křížnou střelou Adam Kronus. O chvilku později jsme ale inkasovali branku ze standardní situace. V 82. minutě jsme vstřelili další branku, která opět nebyla pro ofsajd uznána... Nakonec se nám v 90. minutě podařilo rozhodnout zápas v nᚠprospěch, když brankář Karviné vyrazil centr pod nohy Dana Tesaře a ten pohotově dorazil míč do branky.“

LIGOVÁ TABULKA ZDE

Dorost U16

Nejmladší dorostenci poprvé v sezoně prohráli, když nestačili na Slavii Praha 1:5. Za domácí úřadoval hattrickem Filip Šimeček. Jediná branka Plzeňských byla vlastní domácího celku, dal si ji kapitán sešívaných Pavel Behenský.

Slavia Praha U16 – FCVP U16 5:1
Branky: 14. Šimeček, 23. Behenský, 58. Šimeček, 87. Šimeček, 89. Langhamer – 66. Behenský (vl.).
Sestava: Langr – Šticha (58. Karásek), Štůla (58. Vacek), Ferko, Oravec – Holík, Sojka, Krůta (82. Papež) – Málek (70. Agapkin), Jedlička (C), Prokop (46. Janča).
Hodnocení trenéra Josefa Parláska: „Zasloužená prohra, domácí byli ve všech směrech lepším týmem. V obranné fázi jsme se dopustili několika chyb, které dokázal soupeř potrestat. V útočné fázi jsme měli několik bohužel málo slibných akcí, které jsme nedokázali dořešit do kloudného zakončení.“

LIGOVÁ TABULKA ZDE

FOTOGALERIE ZDE

Foto: David Koranda