Dorost U19 získal rychlé vedení 2:0 nad Spartou, ale ve druhém poločase jej během pár minut ztratil a skončil bez bodu. Neuspěla ani sedmnáctka, dorosty U18 a U16 pak prohrály s Budějovicemi. Starší žáci U15 a U14 si poradili s Duklou Praha, mladší žáci U12 porazili Písek 6:3.

Dorost U19

Devatenáctka již v sedmé minutě po gólech Kuhajdy a Vrby vedla nad Spartou 2:0, jenomže se jí absolutně nepovedl vstup do druhé půle. V té během pěti minut nastřílela Sparta tři góly a vyhrála tak 3:2. „Je to škoda. Kluci zápas odmakali, ale bohužel se vůbec nepovedl vstup do druhé půle, což by se stávat nemělo. Spartě pomohly dvě změny, které o přestávce udělala. Po tom výborném vstupu to hodně mrzí, ale jinak to bylo kvalitní utkání z obou stran,“ řekl k zápasu kouč Pavel Fořt, jehož celé hodnocení najdete v detailu zápasu.

Plzeň – Sparta 2:3
Branky: 6. Kuhajda, 7. Vrba – 49. Karabec, 51. Ryneš, 54. Karabec

Dorost U18

Po brance Daniela Korandy vedla osmnáctka nad Českými Budějovicemi 1:0, nicméně posléze si Kevin Petrmichl dal vlastní branku a zápas dospěl až do penalt, které zvládli lépe hráči Českých Budějovic. „Do utkání, které mělo slušné tempo, jsme dobře vstoupili. Byli jsme aktivní, častěji na míči a snažili se hrát rychle nahoru. O vítězství nás připravila finální a předfinální fáze, měli jsme totiž několik šancí,“ mrzelo kouče Jaroslava Kovaříka.

Plzeň – Č. Budějovice 1:2pen.
Branky: 19. Koranda – 65. Petrmichl (vl.). Penalty: 2:3.

Dorost U17

Navzdory jasně vypadajícímu výsledku sehrál dorost U17 se Spartou vyrovnaný zápas. Dlouho platil stav pouze 1:0 pro hosty, ale v závěrečných 11 minutách nastřílel pražský celek tři branky a odvezl si výhru 4:0. „Jsem zklamaný z toho, jak zápas dopadl. Myslím si, že jsme měli na to, abychom uhráli lepší výsledek. Bylo to jinak vyrovnané utkání,“ litoval trenér Ondřej Šiml.

Plzeň – Sparta 0:4
Branky: 48. Schánělec, 79. Klimenda, 84. Freisinger, 88. Vacek

Dorost U16

V zápase nejmladší dorostenecké kategorie se strhla zajímavá přestřelka, která bohužel pro viktoriány vyzněla negativně. Českobudějovické Dynamo porazilo Plzeň v Rakové 5:3, ačkoliv to ve 23. minutě bylo 3:1 pro domácí. „Předvedený výkon nebyl dle našich představ. Bohužel i přístup některých hráčů byl špatný. V utkáních, kdy to drhne, je potřeba ukázat charakter a bohužel někteří hráči v tomto měřítku propadli,“ rozzlobilo kouče Josefa Parláska.

Plzeň – Č. Budějovice 3:5
Branky: 13. Jedlička (pen.), 20. Prokop, 23. Krůta – 8. Němeček (pen.), 27. Šimeček, 67. Hák, 70. Šimeček, 85. Bílý

Žáci U15

Patnáctka na domácím hřišti otočila zápas s Duklou. Po brzké inkasované brance vyhrála díky brankám Štaubera, Rajtmajera a Kamenského 3:1. „Zápas měl náboj, hrálo se ve vysokém tempu. Hosté spoléhali na protiútoky, ale naše obrana byla až na jednu situaci důsledná. Vyhráli jsme zaslouženě, kvalita v kombinaci a převaha byla na naší straně,“ těšilo trenéra Štěpána Havránka.

Plzeň – Dukla 3:1
Branky: 30. Štauber, 35. Rajtmajer, 70. Kamenský – 5. Rek

Žáci U14

Potřetí za sebou vyhrál tým U14, který Duklu porazil 5:1. Dvakrát skórovali Gaszczyk a Houdek, prosadil se také Vilímek. „Kluci si zaslouží pochvalu za aktivitu po celé utkání. Během hry se objevily dobré pasáže držení míče a otáčení hry, zlepšit se však musíme v nabírání hráčů při rychlém protiútoku soupeře,“ zhodnotil trenér Martin Vísner.

Plzeň – Dukla 5:1
Branky: 4. Gaszczyk, 30. Gaszczyk, 41. Houdek, 45. Vilímek, 68. Houdek – 42. Gončarov

Žáci U13

Viktoriáni U13 s Pískem remizovali 5:5. „Zajímavé utkání, ve kterém jsme promrhali první třetinu. Bylo to takové vrácení do reality. Postupně jsme se v utkání zlepšovali, ale zvládli jsme akorát vyrovnat. Sportovně je třeba uznat, že remíza je spravedlivá a doufejme, že pro kluky bude podnětná do dalšího tréninku,“ řekl k zápasu trenér Josef Šneberger.

Plzeň – Písek 5:5
Branky: K. Kardoš 2, Bezděk, Karpíšek, Šlegel – Bártík 2, Pikolon 2, Kohout

Žáci U12

Devět branek nabídl zápas týmů U12. „Dnes jsme měli v průběhu utkání pasáže s rychlou hrou, kdy jsme se dobře pohybovali a hráli na výše postavené hráče. Dobrá byla rovněž hra v zádovém postavení, nicméně chybovali jsme ve středu zálohy, v načasování přihrávek a také v dostupování hráčů. Bohužel jsme také často ztráceli míče po prvním dotyku,“ řekl k utkání plzeňský kouč Radek Růžička.

Plzeň – Písek 6:3
Branky: Kubrycht 2, Pinc, Panoš, Fink, Kopecký – Charvát, Pícha, Markovec