Na své konto přidal další branky. Útočník TomᚠPoznar dvěma góly sestřelil Odense a v zimní přípravě se prosadil již popáté. Viktoria porazila dánský celek 2:0.

„S tím, že jsem dal branky, jsem spokojený. I s vítězstvím, ale ve hře byly určité pasáže, které si zaslouží kritiku,“ uvědomuje si Poznar. „V určitých pasážích nás soupeř přehrával, na tom bychom měli zapracovat. Bylo to ale také tím, že hráli kvalitně a dobře drželi míč,“ vysvětluje. „Prostě víme, že se můžeme ještě zlepšovat. Ale těší nás vítězství, to nás zase posune.“

Podobně to viděl i gólman Petr Bolek, kterému se podařilo vychytat čisté konto. „Výsledek je dobrý, nicméně z naší strany tam bylo pár chyb,“ všiml si. Lehkou práci v zápase ale neměl. „Pár šancí Odense mělo, dali i břevno. Nehodnotil bych však sebe, spíše nás jako celek,“ odmítá sebechválu.

TomᚠPoznar se nachází v dobrém střeleckém rozpoložení. První branku přidal v přečíslení s Martinem Zemanem, tu druhou po úniku za obranu díky pasu Jakuba Hromady. „Doufám, že jsem se rozstřílel, ale s pokorou musíme pokračovat dál,“ podotýká plzeňský útočník.

Na stoperu nastoupil poprvé v A-týmu osmnáctiletý stoper Filip Vacovský. „Byl šikovný! Na to, že hrál poprvé, ho musím pochválit,“ vzkázal na jeho adresu brankář Petr Bolek.

Zimní příprava se tak chýlí ke svému konci, zítra čeká Viktorii generálka s jihokorejským Daejeonem Citizen. „Soustředění ve Španělsku bylo velmi pestré. Podmínky, které nám Viktorka zajistila, byly přesně takové, jaké jsme potřebovali,“ libuje si TomᚠPoznar.

Fotogalerie