Viktoria Plzeň zítra vstoupí do skupinové fáze Evropské ligy 2017/2018. Dnes na stadionu absolvovala oficiální tiskovou konferenci za účasti záložníka Daniela Koláře a hlavního trenéra Pavla Vrby.

Za poslední rok budou hrát viktoriáni v Arena Nationala již potřetí. Jako výhodu to ale neshledávají. „Samozřejmě je příjemné, že už to tu známe, nicméně objektivní výhoda to při utkání zřejmě nebude,“ myslí si Daniel Kolář, který zde v prvním případě (skupina EL proti Astře Giurgiu) nebyl. „Každopádně stadion je krásný, počasí také dobré...“ dodává záložník.

Utkání se podle nich bude hrát v jiné atmosféře. „Oproti předchozímu zápasu, kdy se bojovalo o Ligu mistrů, půdje o jinou situaci. Tlak bude jiný,“ uvědomuje si a zároveň doufá, že si Viktoria přenese herní pohodu z ligy: „Samozřejmě jsme rádi, že se nám v ní daří, ale utkání Evropské ligy bude úplně něco jiného,“ podotýká.

Trenér Pavel Vrba doufá, že se tým z vyřazení ve 3. předkoly Ligy mistrů právě s FCSB poučí. „Určitě jsou věci, které si z toho můžeme vzít. Víme i o tom, že soupeř nějakým způsobem posílil. My každopádně budeme chtít předvádět svůj herní styl,“ říká hlavní kouč. „Doufám, že tu formu z domácí soutěže si přeneseme i do Evropské ligy.“

Viktoria zítra bude postrádat pětici hráčů – Michaela Krmenčíka, Romana Hubníka, Václava Pilaře, Aleše Čermáka a Jana Kovaříka. „Chybět budou, ale zároveň věříme, že je dokážeme kvalitně nahradit,“ nedělá si z toho těžkou hlavu trenér Viktorie Plzeň.

Fotogalerie