Viktoriánem je oficiálně již od zimy, nicméně na premiéru v červeno-modrém dresu si musel počkat až na červen. Egon Vůch se po ukončení teplického hostování zapojil hned od prvního dne do přípravy ligových mistrů a na hřišti SK ZČ Plzeň si v sobotu připsal první zápasové minuty.

„Na první duel za Viktorku jsem se moc těšil. Únava je veliká, takže jsem se musel na začátku nastartovat. Pak jsem se ale rozdýchal a každou minutu to bylo lepší,“ okomentoval své působení v duelu, během kterého si připsal tři brankové asistence. 

Viktoriáni se proti diviznímu soupeři rozjížděli pomaleji, šest ze sedmi branek vstřelili až po změně stran. „Měli jsme všichni ze začátku těžké nohy, každý den v tomto týdnu jsme měli dva náročné tréninky. Ale víme, že je to nutné. Kondici musíme nabrat a já jsem přesvědčen, že budeme na všechny výzvy nového ročníku dobře připraveni,“ okomentoval náročný program těchto dnů čtyřiadvacetiletý záložník. 

Sobotní prostředí pro něj nebylo překvapením. „Hřiště samozřejmě znám, jako mládežník jsem zde nastupoval poměrně pravidelně. Už tehdy jsem měl sen, že budu hrát za Viktorku a nyní se to s malým obchvatem přes Příbram a Teplice konečně podařilo. Vše v mé kariéře se mělo stát, teď jsem tady a jsem šastný, že se můžu poprat o svoji šanci,“ popisoval své pocity po prvních zápase v červeno-modrém viktoriánském dresu. Na závěr pak ocenil také bojovného soupeře a množství fanoušků. „Bylo vidět, že kluci ze ZČE byli vyburcování, tak to má být. Vždycky se proti soupeřům z vyšší soutěže chcete ukázat, sám jsem takové zápasy zažil. Určitě jim v jejich snaze pomohli i diváci, kterých se tu sešel vysoký počet.“ 

Fotogalerie