Viktoria Plzeň a Nadace pro transplantace kostní dřeně (NTKD). Dlouholeté spojení, které je letos vidět v každém zápase UEFA Champions League. Podpořit dobrou věc se nyní rozhodla i Fakultní nemocnice Plzeň, která se přidá k viktoriánskému projektu. Zapojit se můžete i Vy! Třeba zakoupením speciální limitované edice, například placky či dresu určeného právě pro Ligu mistrů.

V Doosan Areně, na Stadio Olimpico v Římě, na Santiago Bernabéu v Madridu a v listopadu i v moskevských Lužnikách. Tady všude uvidí diváci a fanoušci viktoriánský dres s logem NTKD. Do registru dárců vstoupili nedávno všichni hráči Viktorie, zaměstnanci klubu i zástupci fanoušků. Celý viktoriánský projekt má jeden společný cíl: upozornit na důležitost registru a vyzvat co nejvíce fanoušků, aby společně pomohli dobré věci.

„Vstupem do registru dáváte to nejcennější – naději na život. Chceme lidem ukázat, že vstoupit je velmi jednoduché, postačí rychlý odběr slin. A když nás bude co nejvíce, šance na záchranu lidského života bude větší, chceme tedy pomáhat s osvětou a tuto informaci šířit mezi naše fanoušky i ostatní zájemce,“ říká mluvčí plzeňské Viktorie Václav Hanzlík.

Pomoci se nyní rozhodla i Fakultní nemocnice Plzeň. „Zaměstnanci Fakultní nemocnice si velmi váží spolupráce Viktorie s Nadací a rovněž se aktivně zapojíme do registru,“ říká ředitel FN Václav Šimánek. Toto krásné gesto navíc zaměstnanci nemocnice podpoří tím, že budou nosit speciální „placku“, která symbolizuje propojení s fotbalovým klubem. „Chceme tímto ukázat sounáležitost s touto akcí,“ potvrzuje Václav Šimánek.

Placku si od úterý můžete pořídit i Vy! Bude k dostání ve Viktoria shopu i na eshopu. Kromě ní si můžete pořídit i zboží ze speciální edice – šálu, hrneček, přívěšek na klíče, propisku či samolepku. Úderem úterního rána se v prodeji objeví i limitovaná edice 100 dresů, v nichž viktoriáni nastupují v UEFA Champions League a v totožných dresech odehrají například středeční „Zápas století“ s Realem Madrid. „Tyto originální dresy mají loga Ligy mistrů i NTKD, navíc všechny jsou podepsány vždy daným hráčem. Do prodeje jich půjde opravdu jen 100 kusů a ke každému dresu jeho majiteli vystavíme certifikát pravosti,“ říká mluvčí klubu.

„Myslím si, že by to byl takový ideální vánoční dárek. Dresy, se kterými máme tu čest hrát Ligu mistrů, se jen tak sehnat nedají. Určitě to potěší každého fanouška a ještě to pomůže dobré věci,“ těší obránce Radima Řezníka.

Výtěžek z veškerého prodeje této speciální edice bude použit na nákup věcí a dárků pro oddělení onkologie právě ve Fakultní nemocnici Plzeň.

Podpořit NTKD můžete i libovolným finančním darem do kasičky, která bude umístěna ve Viktoria shopu. Svůj dar můžete samozřejmě směřovat i přímo na účet nadace (možná platba kartou, online či bankovním převodem). Více info zde: http://nadace.kostnidren.cz/cz/dar/

Co si můžete pořídit pro pomoc NTKD:

- hráčský dres UCL (limitovaná edice, podepsaný hráčem) 2290 Kč
- brankářský dres UCL (limitovaná edie, podepsaný hráčem) 2290 Kč
- šála NTKD (limotivaná edice) 300 Kč
- hrneček NTKD (limitovaná edice) 199 Kč
- placka NTKD 35 Kč
- přívěšek na klíče 59 Kč
- samolepka 35 Kč
- propiska 59 Kč

Více o vstupu hráčů Viktorie do registru se dočtete ZDE.

Jak vstoupit do registru najdete ZDE.

Fotogalerie