Viktorka porazila na domácím hřišti Slovan Liberec 1:0 a před zraky 9944 diváků se mohla radovat ze zisku dalších tří bodů. Tým z Podještědí ale nebyl lehkým soupeřem, jak hráči Plzně potvrdili.

„I když hrají dole, tak mají dobrý kádr a rozhodně tam nepatří. Už na podzim jsme se přesvědčili, že to je těžký soupeř,“ uznal záložník Jan Kopic. „Od nás to dnes mohlo být klidnější, ale ve vápně se nám tolik nedařilo. Občas jsme také měli smůlu, hlavní jsou ovšem tři body, za které jsme rádi,“ dodal Kopic.

Rodák z Humpolce poprvé v jarní části sezony nastoupil v základní sestavě. „Necítil jsem se špatně. Ke konci druhé půle už mi trochu došly síly, ale to podle mě i ostatním. Ono když jsem hrál asi po měsíci celý zápas, tak to šlo trochu poznat,“ přiznává. „Hlavní chyba ale byla, že jsme se v závěru zápasu nechali zbytečně zatlačit a nedohrávali to u jejich vápna,“ dodal krajní záložník.

Na konci prvního poločasu byl hlavním aktérem gólového momentu, kdy si po jeho centru dal soupeř vlastní branku. „Původně jsem to chtěl kopnout na zadní tyč, ale sjelo mi to na přední. I když to byl vlastní gól, počítám si to trochu jako svůj,“ usmíval se Jan Kopic.

„Liberec ke konci hrozil nakopávanými balony, my jsme se tam trochu zatáhli. Nakonec jsme to ale zvládli a vyhráli jsme 1:0,“ pochvaloval si Marek Bakoš.

Domácí se opět těšili skvělé podpory svých fanoušků. „Byli skvělí. Od doby, co jsem ve Viktorce, je ta naše domácí hra úplně jiná. Určitě je to díky těm fanouškům,“ vzkázal s díky Jan Kopic.

Fotogalerie