FC Viktoria Plzeň ve 3. utkání v základní skupině Evropské ligy nestačila na Rapid Vídeň a v Rakousku prohrála 3:2. Západočeši sice od 12. minuty vedli po brance Ďuriše, v následujících minutách ale svěřenci trenéra Karla Krejčího zápas svoji pasivitou ztratili. Domácí vyrovnali a po změně stran skóre dalšími dvěma brankami otočili.

„Měli jsme určitě být aktivnější, místo toho jsme stáli u našeho vápna a oni zaslouženě dali gól a dostali se na koně. Nevím, čím to bylo. Dobře drželi míč a my se špatně pohybovali,“ říká brankář Matúš Kozáčik. „Zaspali jsme úvod zápasu a tam jsme si to pokazili. Místo toho, abychom přidali další góly, tak jsme se nepochopitelně zatáhli do obrany,“ dodává Michal Ďuriš.

Slovenský gólman ze své branky lovil míč celkem třikrát, nejvíc ho mrzí především ta první, která padla po standardní situaci. „Kopali roh kvůli tomu, že já jsem nedokázal chytit balon. To jsem určitě měl mít. Z toho nám dali gól, který jsme měli jednoznačně uhlídat. Věděli jsme, že takto ty rohové kopy rozehrávají, ale my jsme proti nim nevystartovali. Druhá branka byla taková nešastná tečovaná střela a ten poslední gól tam propadl v souboji a zapadl do brány,“ zamýšlí se Kozáčik.

Viktoria sice díky Hrošovskému snížila, ale vyrovnat už se jí nepodařilo. „Dostal jsem dobrou přihrávku a zkusil brankáře obstřelit. Povedlo se mi to, ale určitě bych svůj gól vyměnil za bodový zisk,“ popisuje slovenský záložník. „Pak už si hráli, co potřebovali, my se snažili tlačit, ale už jsme nic nezmohli. Klíčový byl první poločas, ve kterém jsme zbytečně zalezli,“ dodává brankář Plzně.

Západočeši si tak zkomplikovali možnost postupu do jarních bojů v Evropské lize. Po třech utkáních mají tři body za výhru nad Dinamem Minsk. Vedoucí duo Villarreal a Rapid Vídeň už mají bodů devět. „Hrajeme s nimi ještě doma, nic není ztraceno a my zbraně nesložíme. Důležitý bude ten domácí souboj,“ říká Kozáčik. „Musíme se z toho nějak poučit, nic není ztracené a stále jsme ve hře o postup. Hlavní bude porazit doma Rapid a pro to samozřejmě uděláme všechno,“ doplňuje Ďuriš.

Utkání sledovalo téměř 40 tisíc fanoušků, kteří vytvořili elektrizující atmosféru. Z Plzně dorazilo Viktorii podpořit téměř tři tisíce příznivců. „Přijelo sem hodně fanoušků z Plzně, kterým určitě patří velký dík za podporu a zároveň omluva. Určitě jsme měli na výhru,“ popisuje Matúš Kozáčik. „Atmosféra byla úžasná. Skoro 40 tisíc fanoušků, plný sektor hostů, prostě nádhera. Klobouk před našimi fanoušky, že za námi jezdí nejenom po Česku, ale také po Evropě. Děkujeme jim za podporu,“ uzavírá Michal Ďuriš.

Fotogalerie