Viktoria v devátém kole vítězstvím 2:1 nad Bohemians dorovnala rekord Sparty z roku 2011, když zvítězila ve všech úvodních devíti utkáních! Vítězný gól zařídil bývalý hráč Bohemians Milan Havel, centry z pravého křídla se na obou gólech podílel Martin Zeman, jenž do hry přišel o poločase. Oba zápas zhodnotili.

„Bohemka sem přijela zaparkovat autobus,“ všiml si Martin Zeman. „Bohužel při naší smůle nám dala z první šance gól. Ve druhém poločase jsme ale dali vše do toho, abychom otočili. Diváci nás fantasticky podporovali a díky bohu jsme tam dva góly dotlačili. Zvládli jsme další důležitý zápas, a za to jsme všichni rádi,“ pochvaloval si levonohý záložník.

Do hry Zeman přišel o poločase. „Trenér mě tam poslal s cílem něco se zápasem udělat. Myslím si, že se to povedlo a můžeme být spokojení. Náskok na prvním místě se i nadále budeme snažit udržovat,“ slíbil po utkání.


Milan Havel odehrál celý zápas a v 83. minutě go brankou rozhodl. „Gól jsem neslavil, nepřišlo mi to vhodné. Přeci jen Bohemka mi dala vše, vychovala mě do velkého fotbalu. Ale jsem v Plzni a pro nás jsou důležité tři body, které máme,“ řekl po zápase. „Měli jsme spoustu šancí, i když jsme se do jejich obrany těžko dostávali. Tlačili jsme je, ovšem jako první jsme inkasovali. Bylo to pro nás složité, ale trochu i naší vůlí jsme to dotáhli do vítězství,“ popsal duel.

I on si pochvaluje, že je Viktoria v lize i nadále stoprocentní. „Každý ví, že jde o důležitý ročník. Hraje se o Champions League... Chtěli jsme před domácími fanoušky navázat na naše předcházající výkony. Jsme hrozně rádi, že máme plný počet bodů,“ uzavřel rozhovor.

Fotogalerie