30. 5. 2020    Zápas

Hattrick Aleše Čermáka a debakl Ml. Boleslavi! Viktoriáni přejeli Středočechy 7:1

FC Viktoria Plzeň
8. Čermák
23. Čermák
31. Beauguel
44. Havel
52. Čermák
56. Chorý
80. Mihálik

26. kolo / Sobota 30. 5. 2020, 18:00 / Doosan Arena

26. kolo / Sobota 30. 5. 2020, 18:00
Doosan Arena

FC Viktoria Plzeň

7:1

(4:0)

FK Mladá Boleslav

84. Klíma Ji. (pen.)

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Hruška – Havel, Hejda (53. Pernica), Brabec (74. Hubník), Kovařík – Bucha (61. Mihálik), Kalvach, Čermák (53. Hořava) – Kayamba, Beauguel (53. Chorý), Kopic

FK Mladá Boleslav

Šeda – Křapka, Mazuch (66. Túlio), Pudil, Zelený – Hubínek, Ja. Klíma – Douděra (81. Stránský), Ladra (46. Ji. Klíma), Fulnek (86. Arroyo) – Wágner (46. Krobot)

statistiky

Branky: 8. Čermák, 23. Čermák, 31. Beauguel, 44. Havel, 52. Čermák, 56. Chorý, 80. Mihálik – 84. Ji. Klíma (pen.), Rozhodčí: Orel – Blažej, Hock

Diváci: uzavřeno

Úvodní domácí zápas FORTUNA:LIGY po obnovení soutěže si viktoriáni opravdu užili. I když kvůli přísným opatřením nemohli být v hledišti fanoušci, alespoň na dálku je jejich oblíbenci museli hodně potěšit. Západočeši si totiž proti Mladé Boleslavi zastříleli a vyhrálo vysoko 7:1. Zazářil zejména Aleš Čermák, který zapsal hattrick.

Úvodní šanci duelu měli viktoriáni hned v 6. minutě, to když centr Jana Kovaříka odvrátil Ondřej Mazuch pouze na kopačky Jana Kopice, jeho střelu však dobře přečetl gólman Šeda a míč lapil. Další akci už ale Západočeši dotáhli do úspěšného konce. Milan Havel nahrál v pokutovém území Jeanu-Davidu Beauguelovi, ten ještě přiukl Aleši Čermákovi a šikovný záložník otevřel skóre.

Červenomodří pokračovali v obrovském nasazení i nadále. Zanedlouho měli domácí tři skvělé příležitosti v rychlém sledu. Nejprve Lukáše Kalvacha dobře vychytal gólman Šeda, pak se hned dvakrát neprosadil Milan Havel – nejprve dělovkou napálil jen boční sí, pak si s jeho hlavičkou skvěle poradil znovu Šeda.

Během jedné minuty se poté znovu připomněl Aleš Čermák. Ve své další šanci nejdříve hlavičkoval těsně vedle, za pár vteřin už zvýšil plzeňské vedení na 2:0, když se skvěle natáhl po přízemním centru Kayamby. Ještě navýšit náskok měl možnost i Jan Kopic, jenže z přihrávky od Kovaříka napálil jen tyč.

I přesto se svěřencům Adriana Gužy podařilo přidat další dvě branky ještě do závěru prvního poločasu. Na rozdíl tří gólů se Viktoria dostala díky kanonýrovi Jeanu-Davidu Beauguelovi, finální tečku za úvodní pětačtyřicetiminutovkou udělal Milan Havel.

Plzeňští pokračovali v krasojízdě i ve druhé půli. Hned zkraje zkompletoval hattrick Aleš Čermák. Když pak místo JDB přišel na hřiště TomᚠChorý, netrvalo mu ani čtyři minuty, aby se také zapsal mezi střelce.

V poslední desetiminutovce padly ještě další dva góly. Na 7:0 zvyšoval Ondřej Mihálik po skvělém úniku po straně a přesné přihrávce Tomáše Chorého, alespoň kosmeticky upravil skóre Jiří Klíma z nařízené penalty.

Fotbalisté Viktorie prožili skvělý sobotní večer. Proti hráčům z automobilového města si zastříleli a po vysoké výhře 7:1 a fantastickém výkonu si připisují další zasloužené tři body do ligové tabulky.

Záznam

Související články