Konečně za tři body. Viktoriáni po čtyřech ligových zápasech bez výhry zabrali a ze hřiště Brna si odvážejí výsledek 3:1. Jednoznačným hrdinou utkání byl Aleš Čermák, který vstřelil hattrick. Třiadvacetiletý záložník následně vítězný duel zhodnotil společně s trenérem Pavlem Vrbou.

„Naposledy jsem dal tři góly možná v žácích na halovém turnaji,“ usmíval se Čermák. „Hned po třetí brance jsem si uvědomil, že mi tam dneska spadne snad všechno. Tam jsem jenom zvedl nohu a de facto mě to trefilo do holeně,“ měl radost z povedeného večera.

Výkon mladého středopolaře nadchl i kouče Pavla Vrbu. „Byl mimořádný. Samozřejmě měl i trošku štěstí, kdy se to k němu při třetím gólu odrazilo, ale vyřešil to zkušeně. Další dvě akce byly velice dobře zahrané a jeho výběr místa byl správný. Pohyboval se přesně tam, kde měl, proto z toho vytěžil góly,“ pochvaloval si rodák z Přerova.

Čtyřiapadesátiletého trenéra nejvíce těšilo kýžené vítězství, které bylo pro sebevědomí mužstva důležité. „Vzhledem k tomu, že nám začátek jara moc nevyšel a je to teprve druhá výhra, tak je určitě hodně důležitá,“ věděl Vrba.

Zvýšené sebevědomí mohou viktoriáni ukázat už příští týden, kdy v sobotu od 20:15 hostí v plzeňské Doosan Areně Karvinou. „Doufám, že nám vítězství psychicky pomůžeme a tak trochu se od něho odpíchneme,“ přál si Čermák.