Hlasování o čtyřech největších momentech historie Viktorie Plzeň, které následně pivovar Gambrinus zvěční na unikátní sérii pivních plechovek, je ve své polovině. Suverénním lídrem hlasování je zatím mistrovský titul věnovaný Mariánu Čišovskému. Vše mají ale stále v rukou fanoušci, kteří mohou i nadále hlasovat.

Fanoušci mohou vybírat z 11 největších momentů klubové historie. Od prvního soutěžního duelu na evropské scéně s Juventusem v roce 1935 až po gól Patrika Hrošovského na stadionu Realu Madrid.

V polovině hlasování obdržel nejvíce hlasů mistrovský titul, který celý klub věnoval Mariánu Čišovskému. Tento moment dostal 37 % hlasů a je prakticky jisté, že se objeví ve finálním výběru a bude na limitované edici pivních plechovek Gambrinus.

Velkou šanci má i zisk prvního mistrovského titulu (2011) s 17 % hlasů.

O další dvě místa je však velmi vyrovnaný souboj. Posuďte sami.

První postup do Ligy mistrů – zápas s Kodaní 10%

Gól Tomáše Wágnera proti CSKA – 9 %.

Gól Patrika Hrošovského na Realu – 6 %.

Šanci však určitě ještě mají i další momenty, hlasování je teprve v polovině. Probíhá na fcviktoria.cz/plechovka, tak se neváhejte zapojit!

Svůj hlas už například odevzdal i legendární František Plass, který vedl viktoriány s kapitánskou páskou do boje v utkání Poháru vítězů pohárů proti Bayernu Mnichov v roce 1971 (v tuto chvíli má tento moment 4 %). „Tento zápas jsem samozřejmě také zvolil,“ usmíval se při hlasování František Plass. „Tenkrát to byl obrovský svátek, Bayern byl světovým mužstvem a na stadionu bylo přes třicet tisíc diváků. A mé další hlasy? Zápas s Juventusem v roce 1935, pak určitě první mistrovský titul a samozřejmě titul pro člověka, který nás bohužel opustil předčasně a na kterého nikdy nezapomeneme, tedy pro pana Čišovského,“ měl jasno muž, jemuž se přezdívalo „plzeňský Beckenbauer“.

Do hlasování se zapojila i celá řada známých osobností z řad fanoušků Viktorie, například zpěvák Marek Ztracený či herec Martin Stránský, svůj hlas poslal z Kypru i útočník TomᚠWágner, jehož gól z Ligy mistrů do sítě CSKA Moskva je stále ve hře o Top 4. „V následujících dnech budeme na klubových sociálních sítích představovat, jak tyto osobnosti hlasovaly. A chtěli bychom vyzvat všechny naše příznivce, aby využili možnosti a stále posílali své hlasy. Je potřeba vybrat čtyři momenty, každý má 5 hlasů denně – je možné tedy hlasovat pro vícero momentů,“ říká mluvčí klubu Václav Hanzlík.

Fanoušci mohou hlasovat až do úterý 18. května (do půlnoci z úterý na středu) na webové stránce fcvikoria.cz/plechovka. Důležité je, že každý může jednou za den (z jedné IP adresy) udělit celkem pět hlasů!

VÝSLEDKY V POLOVINĚ HLASOVÁNÍ:

  • Titul pro Čišu – 37%
  • První titul – 17%
  • Postup do LM/Kodaň – 10%
  • Wágnerův gól proti CSKA – 9%
  • Hrošovského gól Realu – 6%
  • Zápas s Juventusem – 5%
  • PVP s Bayernem – 5%
  • Zápas s vojáky am. armády – 4%
  • Zápas s Atlétikem – 3%
  • Zápas s Barcelonou - 2%
  • Výjezd do Milána – 2%