V Plzni se již zítra večer ve 20:15 představí pražská Dukla. Pakliže na hřiště vyběhne záložník TomᚠHořava, bude to pro něj sté ligové utkání za Viktorii. Svou další šanci také vyhlíží stoper TomᚠHájek, který by měl nahradit vykartovaného Romana Hubníka.

„Čeká nás těžký soupeř, budeme ze sebe muset vydat to nejlepší,“ míní Hořava, který si nedělá těžkou hlavu z toho, že Plzeň klesla na druhé místo. „My jsme byli smíření s tím, že se Slavií se budeme přetahovat o titul až do konce. Dlouho jsme tam byli my, teď jsou první oni. Nejdůležitější to ale bude až po 30. kole,“ říká jasně.

„Ve hře je ještě spousta bodů, které můžou rozhodovat,“ souhlasí Hájek. „Chceme se vrátit tam, kde jsme byli. Musíme změnit nasazení, hrát jednodušší fotbal a víc dávat balony do šestnáctky,“ říká zimní posila ze Zlína.

Právě Hájek by se mohl v dresu Viktorie Plzeň představit v soutěžním utkání potřetí, když červenomodří budou postrádat vykartovaného Romana Hubníka. „Pokud opravdu nastoupím, tak se samozřejmě moc těším. Budu dělat vše pro to, abychom doma urvali tři body,“ vyhlíží TomᚠHájek sobotní zápas.

Dukla Praha je v tabulce momentálně osmá se skóre 32:30. „Mají velmi dobrou ofenzivu, hrají kombinační fotbal. Budeme muset zachytávat jejich brejky a co nejvýše je napadat,“ uvědomuje si Hájek. „V Dukle o sobě ti hráči hodně ví, mají jednu z nejlepších jistot na balonu. Čeká nás těžký soupeř,“ ví Hořava.