Dobré zprávy. Rekonvalescenti Roman Hubník s Janem Kovaříkem poprvé od svých zranění naskočili do zápasu, v devátém kole Juniorské ligy pomohli Viktorii k výhře 4:1 nad Duklou Praha. Zápas odehrál i Jakub Řezníček, který dal dvě branky.

„Hrálo se mi dobře, celkem dost jsem si zaběhal, bylo to takové nahoru dolů,“ říká Roman Hubník o utkání juniorky s Duklou. „Měl jsem hodně práce a jsem rád, že mi noha vydržela. S fyzičkou bylo ovšem vidět, že jsem dlouho nehrál, na tom budu muset zapracovat,“ dodává.

Roman Hubník se navíc ve 41. minutě gólově prosadil. „Byl to ale spíše takový polovlastní gól. Vracel jsem to hlavou do brány a hráč soupeře si to tam sám srazil,“ popisuje danou situaci.

Poprvé od rakouského soustředění hrál také Jan Kovařík. „Musím říci, že bylo znát, že jsem dlouho nehrál. Zápasové tempo mi chybělo, po 60 minutách jsem toho měl plné kecky. Jsem ale rád, že kotník vydržel,“ říká krajní záložník, který měl ze svého návratu velkou radost. „Hrozně moc mi to chybělo. Jsem šastný, že už jsem opět zpátky. Teď už to bude jenom lepší,“ těší Kovaříka.

Přínos hráčů z áčka si pochvaloval i trenér Jiří Kohout. Třetí vypůjčený hráč z hlavního týmu – Jakub Řezníček – dal dvě branky. „Ti hráči pomůžou i mladým, když na ně promlouvají. Například takový Roman Hubník je obrovská osobnost, která klukům hodně dá. Navíc mají velmi dobrý charakter, díky čemuž se pak výrazně podílejí na výsledku. Za mě jednoznačná spokojenost,“ těší kouče.

Fotogalerie