Již v úterý 30. července čeká viktoriány důležité odvetné utkání 2. předkola Ligy mistrů proti Olympiakosu. Na stadionu Georgiose Karaiskakise je podpoří i více než stovka fanoušků, proto pro všechny cestující do řeckého přístavu přinášíme důležité organizační a bezpečnostní informace.

Meeting point příznivců Viktorie je naplánován u Panathenaic (nebo také Kallimarmaro/Marble) Stadium, který je vzdálený přibližně 11 km autem od dějiště zápasu. Doporučený čas setkání je v 18:45 místního času (17:45 našeho času). Řecká policie důrazně doporučuje použít k převozu z meeting pointu na stadion autobus, jenž by odtud měl být uspořádaný řeckou stranou a doprovázen místní policií.

Doporučeno je rovněž nenosit ve městě klubové předměty (šály, dresy) a vyvarovat se jakýchkoli provokací směrem k příznivcům Olympiacosu. Nežádoucí je rovněž používání jakékoli pyrotechniky. „Zápas je označen jako rizikový, a i před ním je vysoké riziko napadení fanoušků tamními ultras. Žádám tedy naše fanoušky, aby se vyvarovali jakýchkoli zbytečných provokací a respektovali pokyny policie. Ideálně aby opravdu přes den nenosili klubové oblečení a předměty,“ nabádá fanoušky bezpečnostní manažer Viktorie Pavel Reich..

Při vstupu (sektory 26 a 27) proběhne standardní bezpečnostní prohlídka a kontrola osobních dokladů, jejichž údaje se musí shodovat s údaji, které byly předloženy při nákupu vstupenky. Zde si fanoušci musí dát pozor, aby nedošlo k záměně, na což byli dopředu upozorněni. V den utkání již vstupenky do hostujícího sektoru v prodeji nebudou.

Na stadion je povolen vstup s menšími nebo středně velkými batohy, větší je pak doporučené nechat v autobusu. Všechny zakázané položky jsou potom vyobrazeny v přiloženém obrázku.

Po závěrečném hvizdu musejí fanoušci standardně vyčkat přibližně dle pokynů pořadatelů a policie. Přibližně po dvaceti minutách jim bude umožněn odchod ze stadionu znovu k autobusům, kam je budou doprovázet místní policisté. „Prosíme fanoušky, aby dbali našich pokynů a chovali se maximálně obezřetně,“ vyzývá klub své příznivce.

Viktoria Plzeň přeje všem fanouškům, kteří cestují, šastnou cestu a věříme, že vše proběhne v pořádku a prožijeme krásný fotbalový večer.