Nejpopulárnější fotbalová videohra na světě, EA SPORTS FIFA 19, má premiéru už tento čtvrtek, 28. září. Ale vy se můžete podívat na výchozí formaci, základní sestavu a nejlepší hráče Viktorie Plzeň podle jejich hodnocení ve FIFA 19 už dnes!

Staňte se šampiony prostřednictvím příběhů Alexe Huntera, Dannyho Williamse a Kim Hunterové. Každý z hrdinů bude čelit rozhodnutím s klíčovým dopadem na jejich kariéru v režimu Cesta, kde bude vaším úkolem dovést je ke slávě buď v UEFA Champions League, nebo na mezinárodní scéně. Vybudujte si tým snů z tisíců hráčů a bojujte s ním v nejoblíbenějším režimu série FIFA. Nový FUT 19 teď obsahuje živý obsah z UEFA Champions League, úplně nový onlinový režim Division Rivals a mnoho dalšího. Zažijte atmosféru nejprestižnější klubové fotbalové soutěže v nově zahrnuté UEFA Champions League. Legendární turnaj je součástí prakticky každého režimu ve FIFA 19 a nabízí nové způsoby hraní. A už půjde o stanovení taktiky nebo detaily zpracování míče, s novými prvky hratelnosti a herního systému v EA SPORTS FIFA 19 můžete kontrolovat každý moment na hřišti. Úplně nový systém aktivního dotyku s míčem umožňuje jeho přesnější ovládání, s prvky dynamického nastavení taktiky lze snáze sestavovat optimální kádry, systém Soubojů 50/50 lépe zohledňuje fyzické parametry hráčů a dovednosti uživatele v soubojích o odražené míče a Načasované zakončení dává uživateli dokonalejší kontrolu nad finální částí útočných akcí. Hra přichází na trh v kompletní české textové lokalizaci.

Do hry FIFA 19 vstoupí Viktoria s preferovaným rozestavením 4–2–3–1. Čtveřice obránců s ofenzivně laděnými krajními beky, dvojice štítových záložníků a křídel podpořených podhrotovým záložníkem a hrotovým útočníkem.

Hlavní kouč Pavel Vrba má ve hře k dispozici silný kádr s nejvyššími ambicemi. Jasnou jedničkou v brance by měl být zkušený Matúš Kozáčik. Obrana má ve hře optimální složení Řezník – Pernica – Hubník – Limberský, ovšem silná lavička umožní i další varianty.

Střed hřiště by mělo dirigovat duo Patrik Hrošovský a TomᚠHořava, před nimiž v poslední době nejčastěji operuje Aleš Čermák, velmi kvalitní alternativou však může být i Daniel Kolář. Na krajích zálohy má Viktoria alternativ více, například Milana Petrželu, Jana Kopice, Jana Kovaříka, Martina Zemana či Ubonga Ekpaie.

V útoku by podle očekávání měl operovat Michael Krmenčík, kolem něhož v poslední době čím dál častěji krouží zájemci z řad předních evropských klubů. Za ním jsou připraveni TomᚠChorý s Jakubem Řezníčkem.

A kteří z viktoriánů jsou v EA SPORTS FIFA 19 nejlepší podle hodnocení ve hře?

David Limberský, CLK 76
Dlouholetá opora Viktorie na levém kraji obrany stále patří mezi špičku české ligy. V jeho stále efektivní hře dominuje ve FIFA 19 zejména rychlost (zrychlení 81, sprint 85) a obranná činnost (73). Má-li ovšem čas a prostor, dokáže také nebezpečně vystřelit z dálky.

Michael Krmenčík, CLK 75
Urostlý útočník, který prošel všemi mládežnickými reprezentacemi Česka a patří i do kádru seniorského národního týmu, patří mezi hlavní hvězdy celé české ligy. Se svými 191 cm výšky je ve hře FIFA 19 předurčen ke kvalitnímu zakončování hlavou (76), přičemž si pomáhá vynikající poziční hrou (78). V soubojích v šestnáctce maximálně využívá i nadstandardní sílu (84).

Matúš Kozáčik, CLK 75
Velezkušený slovenský strážce branky Viktorie je stále jedním z nejlepších brankářů v lize. Ve hře FIFA 19 dominuje prakticky ve všech důležitých aspektech od vynikajících skoků do stran (79), přes výbornou poziční hru (76) až po výkopy (75) a reflexy (74).

Daniel Kolář, CLK 74
Před minulou sezonou navrátilec do sestavy Plzně je stále velmi kvalitní alternativou na některou z ofenzivních pozic uprostřed zálohy. Ve hře FIFA 19 umí podržet míč (driblink 72) a s přehledem rozehrát (přihrávky 72) a ve výbavě má i kvalitní střelu či rozehrávku standardních situací (72).

Jan Kovařík, CLK 74
Šikovný levý středopolař má na kontě už téměř 130 startů v dresu Viktorie. Jeho hru ve FIFA 19 zdobí vynikající pohyb a orientace v křídelních prostorách (rychlost 67) a především pak výjimečně přesné centry (84). Díky vysoce kvalitní kopací technice umí zahrozit i ze standardních situací (80).

FIFA 19 vychází 25. září (edice Champions) a 28. září (celosvětově, standardní edice).