Viktoriáni už zítra odehrají další zápas MOL Cupu na půdě soupeře. V osmifinále budou bojovat o postup na hřišti SFC Opava. Do svého domovského regionu se vrací obránce Jan Baránek.

„Je to sice dlouhá cesta, ale jak na Moravu, tak na Slezsko se vždycky těším. Je to pro mě určitě specifičtější cesta na zápas, kde budu vlastně doma, a těším se hodně. Proti Opavě jsem v dospělém fotbale ještě nehrál, takže to pro mě bude zajímavý zápas,“ říká před utkáním proti týmu svého rodiště Baránek. „Hřiště máme vlastně patnáct minut od baráku, takže tam bude moje rodina i hodně přátel. V rodině budou určitě fandit mně, protože tam není moc fanoušků Opavy. Tam se spíš přeje Baníku Ostrava,“ dodává plzeňský obránce.

Opavský stadion čeká velký zápas. „Bude tam určitě nějakých pět tisíc diváků a věřím, že bude i vyprodáno. Vím, že když hrál za Opavu táta, chodil jsem se na něj dívat a atmosféra byla vždycky vynikající,“ vzpomíná Baránek. Opava se ve druhé nejvyšší soutěži drží těšně pod místy zaručující postup do ePojisteni.cz ligy. „Soupeř se na nás určitě dobře připraví. My ale budeme chtít hrát naši hru a věřím, že díky ní se budeme vracet s postupem v kapse,“ říká viktorián s dvaadvacítkou na zádech.