Plzeňský stoper včera vypomohl juniorskému týmu v utkání se Spartou. K fotbalu se vrátil po dlouhém zranění, když přibližně půl roku nehrál. A návrat to pro něj osobně byl příjemný, nejenže zvládl odehrát téměř 70 minut, ale jistým počinem v defenzivě pomohl juniorce k výhře 2:1.

„Po fyzické stránce jsem čekal, že to bude horší. S balonem jsem se samozřejmě nepouštěl do ničeho složitého a hrál raději jednoduše. Splnilo to účel,“ pochvaloval si Baránek po utkání. „Jsem rád, že koleno vydrželo. Budu si na zátěži přidávat,“ říká odhodlaně.

Zápasové tempo mu chybělo. „Pro mě bylo příjemné už jen to, že jsem zhruba před dvěma týdny začal trénovat a koleno bylo v pohodě,“ doplňuje.

Ačkoliv šlo o utkání za juniorku, rozhodně to nebylo nic lehkého. „Jsou to všechno mladí kluci, což je znát. Fotbal je rychlý, hraje se nahoru dolů a člověk si zaběhá. Po fyzické stránce nic jednoduchého,“ nabízí Jan Baránek svůj pohled.

Jeho přínos kvitoval i trenér Radek Schveinert: „Honza je super kluk, má výborný charakter. Zápas zvládl dobře. Zkušeností a důrazem především v hlavičkových soubojích nám hodně pomohl.“