V sobotu 30. července 2016 vstoupí FC Viktoria Plzeň do nové ligové sezony. V úvodním utkání ePojisteni.cz liga bude o body bojovat na hřišti Vysočiny Jihlava. V příštím týdnu pak Západočechy čeká odvetný zápas 3. předkola Ligy mistrů s Karabachem FK.

„Pro nás je nejdůležitější boj o Ligu mistrů, ale samozřejmě nechceme, aby nám utekl začátek domácí soutěže. V Jihlavě nás nečeká nic jednoduchého, ta první kola jsou hodně těžká, ale jedeme tam pro výhru,“ říká záložník Jan Kopic.

Rodák z Humpolce nakoukl do české nejvyšší soutěže v roce 2009 právě v dresu Jihlavy. „Jsem odchovanec Jihlavy, takže se tam samozřejmě těším, je to pro mě určitě hodně specifický soupeř. Konečně už se nová sezona rozjíždí, ta doba bez fotbalu byla dlouhá. Příprava byla z mého pohledu dobrá, nezranil jsem se a v zápasech jsem se cítil dobře,“ doplňuje Kopic.

Viktoria má za sebou úterní bezbrankovou remízu s Karabachem, teď se ale celý tým soustředí na Jihlavu. „Máme široký kádr a uvidíme, jestli trenér udělá nějaké změny. Fungujeme jako tým a hrát chceme všichni, takže pokud budou změny v sestavě, všichni se budou chtít ukázat. O podcenění proto nemůže být řeč a každý z nás ze sebe určitě vydá maximum,“ zamýšlí se krajní záložník.

Vysočina Jihlava je na svém hřišti pro Viktorii nepříjemný soupeř. V loňské sezoně se Plzeň do poslední minuty bála o výhru, v předloňské červenomodří prohráli. „Trochu jsem sledoval jejich přípravu a vím, že porazili Basaksehir se kterým jsme hráli také. Před sezonou posílili a nemají špatný tým. Myslím, že na tom budou lépe, než v loňské sezoně. My ale budeme chtít diktovat tempo hry a budeme chtít vyhrát,“ uzavírá Jan Kopic.

Fotogalerie