Viktoria ve 14. kole HET ligy porazila Slovácko 4:1 a pokračuje v úžasné sérii, kterou navíc v součtu i s minulou sezonou vyrovnala rekord v podobě 16 vítězství v řadě. Po zápase tak pochopitelně panovala v kabině spokojenost, což potvrdili dvougólový Jan Kopic a autor první branky v sezoně Radim Řezník.

Jana Kopice těšil i fakt, že se tým vypořádal s absencí kanonýra Michaela Krmenčíka. „Krmi má výborné statistiky, ale dnes jsme ho dokázali zastoupit a i bez něj jsme dali čtyři góly, což značí, že ho nahradit dokážeme,“ řekl po utkání. „Soupeřům v lize nechceme dát ani čuchnout a naším cílem je zajistit si titul co nejdřív. Do té doby ale rozhodně ještě slavit nemůžeme,“ podotkl.

Radim Řezník se pak prosadil poprvé v sezoně, i když už v předchozích zápasech měl gólům blízko. „Jsem za to samozřejmě rád, ale více mě těší, že jsme zápas zvládli a vezeme tři body. Gól je taková třešnička na dortu,“ usmíval se obránce Viktorie. „Byl jsem ve správný čas na správném místě a byl jsem za to odměněn,“ těšilo ho.

Viktoriáni i v součtu s minulým ročníkem vyhráli pošestnácté v řadě a vyrovnali svůj vlastní rekord. „Nejsem takový, že bych sledoval statistiky, ale určitě je to příjemné. Na druhou stranu však zůstáváme pokorní a neuspokojujeme se, k čemuž nás nabádá i trenér. Budeme chtít, aby to tak bylo i dál. Máme vnitřní sílu, super kádr, i kluci ze střídačky vždy pomůžou. To dělá nᚠmančaft,“ nabídl svůj pohled na sílu plzeňského celku Radim Řezník.

Rekordní série těší i Jana Kopice, ale ani on rozhodně neusíná na vavřínech: „Je to dlouhá série, za kterou stojí strašně moc práce. Kolikrát vyhráváme i vyrovnané zápasy, což dělá velké týmy. Teď nás ale čeká zápas proti FCSB v Evropské lize, Bukurešti máme co vracet. Hned potom jedeme do Teplic, kde to nikdy jednoduché nebylo. A ještě pak přijde utkání s Jabloncem a v Beerševě, všechny zápasy strašně důležité,“ uzavřel Jan Kopic pozápasový rozhovor s vyhlídkou na zbytek podzimní části sezony.

Fotogalerie