Galavečer Ligové fotbalové asociace přinesl viktoriánům další individuální ocenění. Záložník Jan Kopic byl zvolen hráčem sezony HET ligy. Daniel Kolář poté vstoupil do ligového Klubu legend. Všem oceněným blahopřejeme!

Poté, co viktoriáni ovládli tři ze čtyř doprovodných anket (obránce sezony, záložník sezony a útočník sezony – více ZDE), získali na Galavečeru v pražském Národním domě na Vinohradech další skvělá ocenění!

Hned na úvod vstoupil do Klubu legend oficiálně záložník Viktorie Daniel Kolář, který v této sezoně odehrál svůj 300. ligový duel. Majitel všech pěti mistrovských titulů s Plzní se zařadil k několika desítkám osobností české nejvyšší soutěže.

Ocenění pro nejlepšího střelce soutěže přebral Michael Krmenčík. Pětadvacetiletý forvard vstřelil v této sezoně šestnáct branek, v posledním kole na hřišti Dukly Praha se navíc dočkal prvního hattricku ve své kariéře. Stal se prvním hráčem Plzně v historii, který ovládl tabulku střelců české ligy.

V anketě o Osobnost sezony byl jedním ze tří nominovaných kapitán Viktorie Roman Hubník. Vítězem se ale stal útočník Baníku Ostrava Milan Baroš, Hubník skončil třetí. Na osmém místě byl Daniel Kolář.

V kategorii o Trenéra sezony byl v nominaci i kouč Viktorie Pavel Vrba, nicméně vítězem byl zvolen olomoucký Václav Jílek. Plzeňský trenér skončil o 21 bodů na druhé příčce.

Hráčem sezony HET ligy byl zvolen Jan Kopic. Sedmadvacetiletý rodák z Humpolce se usadil v reprezentačním kádru a patřil mezi největší tahouny mistrovského celku, když ovládl i tabulku ligových asistentů s 12 gólovými přihrávkami (o pět více než hráči na druhém místě). Mezi nominovanými v této anketě byl také útočník Michael Krmenčík, který skončil třetí. Radim Řezník obsadil desátou pozici.

V anketě o nejlepšího cizince sezony skončil na čtvrtém místě Patrik Hrošovský. Viktoria Plzeň pak jako klub obsadila třetí příčku v hlasování o Cenu Lukáše Přibyla, která je udělována za nejlepší práci s fanoušky a novináři.