V sobotu 21. listopadu 2015 se FC Viktoria Plzeň utká v Synot lize s Mladou Boleslaví. Soupeř Západočechů je na třetím místě tabulky a neprohrál už devět zápasů v řadě.

„Věřím, že bude plný stadion a že nás diváci poženou. Bude to těžký zápas, ale snad to zvládneme a po utkání se budeme společně s našimi fanoušky radovat. Boleslav dává hodně gólů, hraje útočně a věří si. Mají dlouhou sérii bez prohry a je na čase ji ukončit,“ říká záložník Jan Kovařík.

Kovařík se svými spoluhráči v posledních týdnech především trénoval, během reprezentační přestávky absolvovali viktoriáni i dvoufázové tréninky. „Bylo to náročné období, trénovali jsme dopoledne i odpoledne, ale na závěrečné zápasy v letošním roce jsme určitě dobře připraveni a teď už to jen ukázat v samotných utkáních,“ popisuje záložník Plzně.

Náročné tréninky přerušilo pouze pohárové utkání s Brnem, které Viktoria vyhrála 2:1. „Prostor dostali hráči, kteří až tolik nehrají. Zvládli to dobře a já myslím, že teď trenéři budou mít zamotané hlavy a přemýšlí koho proti Mladé Boleslavi postavit,“ zamýšlí se Kovařík.

Mladá Boleslav dýchá Viktorii na záda a v tabulce na druhou Plzeň ztrácí pouhé dva body. V Doosan Areně tak půjde o hodně. Fanoušci se navíc mohou těšit také na souboj dvou aktuálně nejlepších střelců ligy – Michala Ďuriše a Lukáše Mageru. „Oběma to tam padá, jsou to střelečtí tahouni svých týmů. Lukášovi přeju, a ty góly dává i dál, ale a si dá proti nám pauzu. Naopak Michal Ďuriš by mohl svoji střeleckou pohodu ze slovenské reprezentace přenést opět i sem,“ uzavírá Jan Kovařík.